Drew Barrymore (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Drew Barrymore beticht van racisme na video in de regen

Redactie PAL

De Amerikaanse actrice en filmproducente Drew Barrymore wordt beticht van racisme nadat ze een video van haarzelf maakte in de regen. Volgens een zwarte TikTokster kopieert ze daarmee een trend die door zwarte mensen begonnen is en waar blanken niet deel aan mogen nemen.

Drew Barrymore dacht waarschijnlijk dat ze een onschuldige video maakte van zichzelf die blij door de regen loopt. “Wanneer het ook maar kan, ga naar buiten in de regen. Mis die kans niet”, zette ze erbij. Toch kon niet iedereen genieten van het filmpje en maakte een zwarte TikTokster een video waarin ze reageert op het filmpje van Barrymore. Daarin wordt de actrice van racisme beticht en zou ze “serieuze grenzen overschreden hebben”.

“Black men frolicking”

De oorzaak van die verwijten is het feit dat Barrymore een trend zou gekopieerd hebben die begonnen was door een zwarte gebruiker van TikTok. Die uploadde een video waarin hij door een veld loop met de tekst “Oh mijn God, ik dartel door een veld.” De video werd daarop veelvuldig nagespeeld en zorgde er op die manier voor dat de trend “black men frolicking” of “zwarte mensen die dartelen” begon.

Het is voor sommigen dan ook uit den boze dat blanke mensen aan deze trend zouden deelnemen. Nadat Barrymore haar video online gooide haalde ze zich namelijk de woede van een zwarte TikTokster op de hals. “Jij en ik weten allebei dat je van de regen kunt genieten zonder het te filmen en online te gooien”, steekt de vrouw van wal. “Op deze manier hoor je bij alle mensen die de grenzen die zwarte gebruikers op dit platform hebben gesteld.” Naar eigen zeggen vraagt de vrouw zich af waarom het zo belangrijk is voor blanke mensen om zwarten te behandelen alsof ze er niet toe doen.

https://twitter.com/libsoftiktok/status/1563005768537780226

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Drew Barrymore beticht van racisme na video in de regen”

  1. De obsessieve haat van de wokers neemt dimensies aan van pure misdadigheid. Laat de blanken hetzelfde doen en iedereen leeft in compleet gescheiden gemeenschappen. Wat had men dan tegen de Zuid-Afrikaanse apartheid?

  2. in nigeria mogen er geen blanken meer in promo filmpjes opduiken,wel ze kunnen dan hun produkten aan de negers verkopen.Die negers zullen het ver brengen,net zoals in de matongé wijk waar geen blanken een neger- café binnen mogen.

  3. Lap! Ik ben ook een racist. Ik moet deze ochtend weer kakken en wat denk je??? Toch wel een bruine drol zeker! Volledig gekopieerd van de zwarten uiteraard…😱😱😱💩💩💩

  4. In de jaren vijftig was er al een film “singing in the rain” waarin de blanke hoofdrolspeler in de regen liep te zingen en te dansen. Dus eigenlijk hebben die “black men frolicking” het idee van ons gepikt. Culturele toeeigening van jewelste. Waar blijven de excuses?

  5. Die negerin direct aanklagen omdat ze dit gekopieërd hebben van “I am singing in the rain” en tevens aanklagen omdat de negers de regen voor hun opeisen, dat is zuiver racisme.

  6. Wat een filmpje over in de regen lopen met racisme te maken heeft is mij een raadsel.
    Zal me moeten bekwamen in Afrofilosofie.
    Eens dat onder de hersenpan zal er een licht opgaan

Plaats een reactie

Delen