Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Duitse openbare omroep kleurt waterdamp kerncentrale zwart

Simon Segers

De Duitse openbare omroep ZDF heeft in een uitzending over kernenergie de waterdamp van een koeltoren donker gekleurd. Volgens critici gaat het hier om bewuste manipulatie om kerncentrales voor te stellen als een schadelijke vorm van energiewinning. ZDF werd eerder al beschuldigd van gelijkaardige beeldbewerking.

In de uitzending ‘Blackout zonder kernenergie?’ verschijnt een foto van enkele koeltorens waaruit donkere dampen opstijgen. In de realiteit stoten deze torens enkel onschadelijke, lichtgrijze waterdamp uit. Op sociale media beweerden enkele kijkers dat het hier om bewuste beïnvloeding van het publiek gaat. In februari kwam Bild met verslaggeving over een gelijkaardige aanpassing. Wanneer Bild lucht kreeg van de manipulatie, paste ZDF de foto aan.

Leesbaarheid

Volgens ZDF was de achtergrond bewust donkerder gemaakt om het opschrift duidelijker leesbaar te maken, maar was deze niet correct gepositioneerd. De critici trekken deze verklaring echter in twijfel; Zelfs met correcte plaatsing zou de donkere achtergrond niet overeenkomen met de positie van de tekst. De bewerkte foto is ook te zien zonder het opschrift, wat de verklaring van de hogere leesbaarheid eveneens bemoeilijkt. Ondertussen heeft ZDF de foto in het bijhorende artikel opnieuw aangepast.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Duitse openbare omroep kleurt waterdamp kerncentrale zwart”

  1. Zo zie je maar dat extreem links niet deugd en enkel leugens verkoopt, zo was er een klein jaar geleden eentje van groen hier die de cijfers van de ingenieurs had vervalst om hun valse dogma’s te bewijzen. Dit in navolging van frans timmermans, extreem linkse Nederlander en EU zakkenvuller die eerder beweerde dat de uitstoot CO2 was, nu zijn het zwarte wolken. Dit staat al maanden op de voorpagina van groen, “De kernuitstap komt er zoals gepland. En je energiefactuur? Die blijft onder controle.” Ze liegen dat ze het zelf geloven.

  2. Dat de achtergrond bewust donkerder gemaakt was “om het opschrift duidelijker leesbaar te maken” doet mij denken aan het excuus van Lidl enkele jaren geleden voor het uit het beeld laten van het kruis op een kerktoren. Hoe grafische vormgeving en layout kunnen ingeschakeld worden in het linkse pocowoko-verhaal.

  3. Net zoals onze VRT, en onze door vivaldi rijkelijk met subsidies besmeurde media, gaat men ook in Duitsland alles in het werk stellen om het linkse gedachtegoed te promoten. Net deze soort van woke en groene opgelegde ideologie zal op termijn de doodsteek worden van het echte groene denken. Een kind van 12 weet dat waterdamp niet zwart is, en zal zich dus vragen stellen bij de objectiviteit van wat hem/haar door de overheid betaalde als informatie wordt opgelepeld, het zal een wantrouwen beginnen koesteren en zal het groene gedachtengoed niet meer geloven. Maar het zal een worst wezen voor de huidige groene eco dictatuur: alles wat ze nu nog binnen halen is pure haatzaaierij en dus de zaak liefst zo snel mogelijk nog een stapje hoger zetten.

Plaats een reactie

Delen