Een Kwestie van Geloof #26: Woke in de kerk van het VK - deel 1

Een Kwestie van Geloof. Shutterstock

PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #22: Pakistaanse moslims verkrachten Britse meisjes – deel 1

Stijn Derudder

Recent is er een grootschalig rapport gepubliceerd over het seksueel misbruik van jonge meisjes door Pakistaanse moslims in onder andere het Britse Telford. Journaliste Sonja Dahlmans heeft daarover een uitgebreid verslag gemaakt. Deel 1 is nu beschikbaar en volgende week volgt deel 2.

De seksuele uitbuiting en het seksueel geweld dat jonge Britse meisjes moeten ondergaan door Pakistaanse ‘grooming gangs’ in Telford, Rotherham en Oldham is al decennialang aan de gang. Al in de jaren ’70 waren deze verschrikkelijke wantoestanden bezig.

“Aziatische mannen”

Derudder en Dahlmans bespreken wat de autoriteiten bedoelen wanneer ze het hebben over “Aziatische mannen” en waarom ze die op die manier omschrijven. In het rapport is ook te terug te vinden hoe die ‘grooming gangs’ te werk gingen en waarom die praktijken zolang verzwegen werden door de Britse autoriteiten.

Sonja Dahlmans bespreekt uitvoerig wat de reacties waren van slachtoffers, ouders van slachtsoffers, van politie en van politici. Daaruit blijkt onder andere dat sommige slachtoffers wel degelijk bevestigen dat er een islamitisch-religieuze component is aan de seksuele uitbuiting en het seksuele geweld.

Wereldwijd probleem

Ten slotte blijkt nog maar eens heel duidelijk dat de factor islam nog steeds (te veel) verzwegen wordt en de “elephant in the room” is. Dahlmans plaatst dan ook dit hele gebeuren in een bredere, internationale context waarbij duidelijk blijkt dat islamitisch seksueel geweld en seksuele uitbuiting een wereldwijd probleem is.

De nieuwste ‘Een Kwestie van Geloof’ met gastheer Stijn Derudder en journaliste en theologe Sonja Dahlmans is nu te beluisteren op onder andere Spotify, Apple Podcasts, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “Een Kwestie van Geloof #22: Pakistaanse moslims verkrachten Britse meisjes – deel 1”

  1. Verkrachting, terreur, criminaliteit,… Het wegkijkgedrag van de mainstream media is al bijna even gortig als de daden van dat walgelijk volk. En ondertussen maar medelijden opwekken voor islamietjes met verhaaltjes over verzopen mocro’s op de Middelandse zee. Voor mij is het kristalhelder welke de aanvaardbare kost in levens zijn

Plaats een reactie

Delen