Een NMBS-trein (Photonews)

Een NMBS-trein (Photonews)

Uncategorized

Energiefactuur NMBS stijgt met 100 miljoen euro

Belga Press Agency

Uit de pan rijzende energieprijzen hebben een zware impact op de financieel noodlijdende spoorwegmaatschappij. Ze kijkt naar de overheid voor extra compensatie, bericht De Standaard vrijdag.

Als grootste stroomverbruiker van het land voelt de NMBS de energiecrisis als geen ander. De energiefactuur (elektriciteit, gas en olie) van de nationale spoorwegmaatschappij zal dit jaar naar verwachting 100 miljoen euro hoger liggen dan in 2020, zegt het bedrijf in de krant. “De energiecrisis heeft een zware impact op ons budget, dat al onder druk stond door de coronacrisis”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Om de kosten onder controle te houden, zegt het bedrijf verschillende maatregelen te nemen om zo veel mogelijk energie te besparen – “zeker met het oog op komende winter”, aldus Temmerman. Zo worden treinbestuurders opgeleid om zuiniger te rijden, waarbij ze beter leren anticiperen wanneer te versnellen of af te remmen. Ook de vernieuwing van de treinstellen helpt om zuiniger te rijden. “Al die maatregelen zullen nooit de meerkosten van de ­gestegen energieprijzen kunnen dekken”, geeft Temmerman toe. “Daarom bekijken we samen met de overheid wat nodig is om hierop te reageren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Energiefactuur NMBS stijgt met 100 miljoen euro”

Plaats een reactie

Delen