Donald Trump hekelt beleid van Joe Biden in Afghanistan: "Missen jullie me al?"

Voormalig Amerikaans president Donald Trump. Shutterstock

Uncategorized

FBI doorzoekt villa van Donald Trump: “Wat is het verschil met Watergate?”

Belga Press Agency

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de FBI is binnengevallen in zijn woning in Florida. Dat melden Amerikaanse media. Volgens CNN verklaarde Trump dat de inval in Mar-a-Lago onaangekondigd was en dat de agenten ook zijn kluis hebben opengebroken.

“Onze natie beleeft sombere dagen. Mijn prachtige huis, Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida, wordt momenteel belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten,” aldus Trump in een verklaring op het mede door hem opgerichte sociale netwerk Truth Social. “Deze onaangekondigde inval in mijn huis was niet nodig en niet gepast”, schreef Trump verder. Hij had het ook over “politieke vervolging”.

De huiszoeking zou inmiddels voorbij zijn en volgens een verslaggever van CNN was Trump niet thuis was tijdens de operatie. Hij zou in de ‘Trump Tower’ in New York geweest zijn. De FBI zelf heeft de inval nog niet bevestigd.

Omgang met officiële documenten

Volgens de Amerikaanse media kadert de inval in een onderzoek naar de manier waarop Trump omging met officiële documenten toen hij nog met de scepter zwaaide in het Witte Huis. Zo citeert The New York Times twee anonieme bronnen die zeggen dat de inval te maken heeft met materiaal dat Trump met hem mee zou hebben genomen naar Mar-a-Lago nadat hij uit het Witte Huis vertrok. Het zou gaan om vijftien dozen met onder meer vertrouwelijke documenten. Trump vertraagde maandenlang het teruggeven van de dozen aan het Nationaal Archief en deed dat pas toen er met actie werd gedreigd. Volgens The New York Times stond Trump er tijdens zijn presidentschap om bekend officiële documenten die eigenlijk naar het overheidsarchief moesten te verscheuren.

Ook The Washington Post zegt op basis van een anonieme bron dat de inval om vertrouwelijke documenten zou gaan en zegt erbij dat er een gerechtelijk zoekbevel voor zou zijn afgegeven. Dat is volgens de krant “zeer ongebruikelijk” voor een voormalige president. De “hoogste niveaus” van het justitieministerie zouden volgens de krant betrokken moeten zijn geweest bij het verkrijgen van zo’n bevel, maar een woordvoerder van het ministerie wilde tegen de krant niet zeggen of justitieminister Merrick Garland hierin een rol heeft gespeeld.

Watergate

Een van Trumps zonen, Eric Trump, bevestigde bij Fox News dat de inval te maken had met dozen vol documenten die zijn vader vanuit het Witte Huis had meegenomen naar Florida. Trump zelve vergelijkt de inval met ‘Watergate’, het schandaal dat voormalig president Richard Nixon in 1974 tot aftreden dwong. Twee jaar eerder was er in de aanloop naar de presidentsverkiezingen ingebroken in het hoofdkwartier van de Democraten, in het Watergate-gebouw. De Democraten willen volgens Trump hem verhinderen om in 2024 opnieuw een gooi te doen naar het presidentschap.

Een commissie in het Huis van Afgevaardigden probeert momenteel duidelijkheid te krijgen over de rol van oud-president Donald Trump in het geweld bij de bestorming van het Capitool, begin vorig jaar. Het rapport wordt verwacht voor de tussentijdse verkiezingen van dit najaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “FBI doorzoekt villa van Donald Trump: “Wat is het verschil met Watergate?””

  1. Stel je het omgekeerde eens voor: Trump zou als president het huis van Obama overhoop laten zetten, door een politiek gemanipuleerde horde politieagenten. Links, zoals hier, kan zich blijkbaar alles permitteren, en dan zijn de zittende politici verwonderd dat er een steeds grotere tweespalt aan het groeien is in de maatschappijen. Vergelijk gewoon wat men hier met JC gedaan heeft, die eindelijk niets meer dan een paar wapens gepikt heeft en een links politicus, die zich soms viroloog noemt, eens goed zijn gedacht erover gezegd heeft. Resultaat: het ganse leger ingezet tegen hem en “men” heeft hem “helpen” zelfmoorden, zelfs een onafhankelijke autopsie mocht niet. Aan de andere kant heb je El Kouakibi, die miljoenen belastinggeld verduistert en er grote sier in eigen land en Vietnam mee maakt, een wedde van 7000€ netto blijft trekken en haar dossier wordt “begraven” onder dat van de bende van Nijvel van de vorige eeuw. Een weer komt de politiek (links) ermee weg. En dan klagen dat in de VS de republikeinen zich harder opstellen, en dat hier VB en PVDA de grote winnaars zijn.

  2. Gewoon je dagdagelijkse linkse intimidatie en misbruik van overheidsmacht zoals je van Amerikaans liberalisme kan verwachten. Een beetje zoals het slotpleidooi van de plaintiff tegen Alex Jones, het gaat hen om het systematisch en doelgericht uitschakelen van alles wat niet van plan is om met links fascisme in zee te gaan, en daar winden ze geen doekjes om, dat zeggen ze gwn vlakaf en de personen betrokken bij de vorige succesvolle verkiezingscampagne die worden 1 voor 1 geviseerd omdat Trump maar 1 presidentieel debat hoeft te doen om heel de VS voor zich te winnen. Het gaat er niet zo goed momenteel in de VS e.

Plaats een reactie

Delen