Maarten Boudry (PhotoNews)

Uncategorized

Filosoof Maarten Boudry over Van der Straeten: “Lichtzinnigheid is niet te harden”

Wannes Neukermans

Filosoof Maarten Boudry haalt in een recente Facebookpost fel uit naar minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Hij hekelt de kernuitstap, maar deelt ook een sneer uit naar andere partijen, die volgens hem twintig jaar lang ruggengraatloos de groene dogma’s achterna liepen.

Komende winter zullen twee kerncentrales in België definitief gesloten worden. Tegelijkertijd heerst er onzekerheid over de bevoorrading en wordt er in de politiek zelfs nagedacht over afschakelplannen. De algemene boodschap: “Energieverbruik beperken.”

Nochtans beweerde Van der Straeten in 2020 nog dat kernenergie tegen 2025 overbodig zou zijn. “Die lichtzinnigheid is niet te harden”, reageert Maarten Boudry. “Komende winter gaan we alvast twee van die ‘overbodige’ reactoren sluiten, te midden van de ergste energiecrisis van de voorbije 30 jaar. Welkom terug, gas en steenkool, met dank aan ‘groene’ partijen.”

Bron: Facebook Maarten Boudry

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Filosoof Maarten Boudry over Van der Straeten: “Lichtzinnigheid is niet te harden””

  1. Tinne kent maar één filosofische strekking, de groene. Als het van zijn/haar partij afhangt zal iedereen met paard en kar ( is dit geen dierenmishandeling?) rondtrekken, in zware pelsen mantels gehuld (is dit wel ‘koosjer’?), met de blik naar beneden (uit schaamte om het koloniaal verleden?), gezicht, handen en voeten blauw van de kou (waar is de ‘witte’ mens gebleven?).

  2. Achterlijker dan de groene Taliban vindt je ze écht niet. En net zoals bij de massa immigratie is een gans continent weer eens het slachtoffer van doldwaze waanideeën ontsproten uit de breinen van Eco fascisten.

  3. Misschien kan ze afgelost worden door Anuna, die is minstens even idioot. Nu ze merkt dat er met de joet for klaaimat toch niks te bereiken valt voor haar gaat ze andere wegen bewandelen. Met een beetje geluk helpt ze mee met de groenen onder de kiesdrempel te krijgen. Dat ze mensen kan laten vallen als die haar carriere in de weg staan, vraag maar eens aan Kira Gantois.

  4. Het is niet lichtzinnigheid, maar puur dogmatisme. Groen is voor de maatschappij veel gevaarlijker dan Vlaams Belang. Hetzelfde kan gezegd worden van alle Vivaldipartijen. Niet dat Vlaams Belang zo een frisse partij is, maar in ieder geval minder nefast dan al de anderen.

  5. Een afschakelplan zal door de hoge energieprijzen vermoedelijk niet eens nodig zijn. Verscheidene fabrieken lieten al weten dat ze door de hoge energieprijzen hun productie tijdens het laatste trimester van dit jaar gaan stil leggen omdat produceren niet meer rendabel is. Of ze daarna nog gaan opstarten ? Laten we hopen dat we niet de weg op gaan van de Waalse staalindustrie.

Plaats een reactie

Delen