Franse Raad van State bekrachtigt uitzetting van radicale imam Hassan Iquioussen

Shutterstock

Uncategorized

Franse Raad van State bekrachtigt uitzetting van radicale imam Hassan Iquioussen

Carl Deconinck

De Franse Raad van State heeft de beslissing van Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin bekrachtigd. Daarmee wordt de uitzetting van de haatprediker Hassan Iquioussen definitief. Eerder had een rechtbank dit nog verhinderd. De minister reageert tevreden en spreekt van “een overwinning voor de Republiek“.

Dinsdag besliste de Raad van State in Frankrijk dat Hassan Iquioussen toch het land mag worden uitgezet, zoals de minister van Binnenlandse Zaken had beslist. Het argument van de administratieve rechtbank van Parijs, dat deze beslissing het privéleven van Iquioussen zou verstoren, werd daarbij naar de prullenmand verwezen. Zo kan de haatprediker die dicht bij de moslimbroederschap staat, het land uitgezet worden.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/08/franse-rechtbank-houdt-uitzetting-islamitische-haatprediker-tegen-zou-priveleven-te-hard-verstoren/

De rechter die de zaak behandelde ging daarbij nog eens inhoudelijk door op de zaak. De hoogste Franse administratieve rechtbank was van mening dat “zijn antisemitische opmerkingen, die gedurende meerdere jaren zijn gemaakt tijdens talrijke wijd verspreide conferenties, evenals zijn toespraak over de minderwaardigheid van vrouwen en haar onderwerping aan mannen, daden van expliciete en opzettelijke provocatie tot discriminatie of haat vormen die het verwijderingsbesluit rechtvaardigen. Het is ook van mening dat deze beslissing geen ernstige en duidelijk illegale inbreuk maakt op het privé- en gezinsleven van Hassan Iquioussen.”

EHRM

Omgekeerd reageert de advocaat van de imam teleurgesteld. Zij meent dat deze beslissing symbool staat voor “een verzwakte rechtsstaat” en betreurde “een alarmerende context van druk van de uitvoerende macht op de rechterlijke macht”. “De juridische strijd gaat door, de administratieve rechtbank van Parijs zal binnenkort de inhoud van de zaak moeten onderzoeken en Hassan Iquioussen bestudeert de mogelijkheid om de zaak opnieuw naar het EHRM te verwijzen. Mogelijk komt ze ook daar van een kale reis terug. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) had begin augustus geweigerd de uitzetting op te schorten. Het legde uit dat het “alleen in uitzonderlijke gevallen” voorlopige opschortingsmaatregelen verleende, wanneer de verzoeker is blootgesteld “aan een reëel risico op onherstelbare schade“.

https://redactie.palnws.be/2022/08/islamitische-haatprediker-wordt-frankrijk-uitgezet-en-wil-nu-verhuizen-naar-belgie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Franse Raad van State bekrachtigt uitzetting van radicale imam Hassan Iquioussen”

  1. De haatprediker Iquioussen wordt Frankrijk uitgezet. Hij kondigt aan te verhuizen naar België. Na het Franse verbod op Moslimbroederschaphaatclub van het CCIF en haar verhuis naar België (CCIB) in 2021, blijkt België nog maar eens terre d’accueil voor de radicale Islam. (TF)

  2. Daarmee worden we nog maar eens geconfronteerd met de activistische linkse rechters die zetelen in het EHRM. Deze keer was er een goedkeuring tot uitzetting maar dat mag je eerder als uitzonderlijk beschouwen.

  3. Hij betreurt dat de uitvoerende macht druk heeft uitgeoefend op de rechterlijke macht. Volgens de haatleer die hij predikt en hoe hij een samenleving ziet is er helemaal geen sprake meer van scheiding der machten! De geestelijken bepalen daar alles,een schoolvoorbeeld is Iran,Afghanistan….! Ironisch is wel dat zijn advocaat een vrouw is en haar islamistische client in zijn toespraken net beklemtoont dat vrouwen minderwaardig zijn en onderworpen aan de man! Indien hij bot vangt in Parijs en bij het EHRM dan mogen we hem en zijn gezin verwachten in België en zal hij hier door zijn adhepten en bepaalde politieke partijen zoals Ecolo/Groen,PTB/PDVA,PS/Vooruit en de andere elfjes met open armen worden ontvangen! Tijdens de juridische strijd om hem HIER buiten te krijgen zal hij de steun krijgen van activistische rechters. Tevens zal hij een beroep kunnen doen op advocaten die in het verleden ook terroristen verdedigden!

  4. Zo zie je maar dat justitie overal een bollenwinkel is, van de ene rechtbank naar de andere en steeds een verschillende uitspraak wat bewijst dat rechters hun persoonlijke motieven mee spelen.

  5. So what, hij komt gewoon naar ons land en zal nog met meer sociale voordelen ontvangen worden dan wat hij n Frankrijk ooit gekregen heeft. Somers zal hem met open armen ontvangen, zoals El kouakibi, en zal elke gewone Belg en zeker Vlaming zwaar vervolgen die daar maar één opmerking over heeft.

Plaats een reactie

Delen