Glory neemt maatregelen na gebeurtenissen in Hasselt

Afbeelding via Glorykickboxing

Uncategorized

Glory neemt maatregelen na gebeurtenissen in Hasselt

Carl Deconinck

In maart van dit jaar ontspoorde kickboksevenement Glory 80 in Hasselt helemaal. Er braken rellen uit en het evenement moest worden stilgelegd. Kickboksbond Glory organiseerde 5 maanden lang geen enkel evenement met publiek. Daar komt nu zaterdag verandering in met Glory 81.

Het was al sinds 2017 geleden dat Glory naar België kwam. Toch was het een editie om snel te vergeten, want ondanks de mooie affiche, met Jamal Ben Saddik tegen Levi Rigters als hoofdgevecht, moest men het evenement voortijdig stilleggen. De Poolse vechter Arkadiusz Wrzosek was Badr Hari aan het verslaan toen zijn eigen fans, voetbalhooligans van Legia Warschau en Ado Den Haag, begonnen te rellen.

Men kreeg het publiek niet meer onder controle en het evenement moest worden gestaakt. Beelden van de rellen in Hasselt gingen de wereld rond. Glory nam de afgelopen periode de tijd om een serie van veiligheidsmaatregelen uit te werken om zo’n dingen niet meer te laten gebeuren. De organisatie wijst er op dat dergelijke rellen zeer zeldzaam zijn en dat ze met de nieuwe maatregelen de veiligheid van alle bezoekers willen waarborgen.

Ander beleid

Zo zal Glory geen tickets meer verkopen aan grote groepen. Alle kaartjes zullen op naam staan, zodat de identiteit en zitplaats van iedereen gekend is. Ook zullen camera’s het publiek in de gaten houden. En vechters krijgen gedragsregels opgelegd. Verder kwam er ook een omslag in de organisatorische richtlijnen van de gevechten. Vroeger volgde Glory de lokale richtlijnen van de gemeente, waardoor bijvoorbeeld op sommige plaatsen alcohol was toegestaan en in andere niet. Nu zal Glory zelf de richtlijnen bepalen en aanhouden, los van de locatie. Dat betekent dat alcohol nergens nog zal kunnen.

Verder zijn voetbalshirts niet meer gewenst en mag niemand in onbtloot bovenlijf in de tribune zitten. Glory zal ook beter communiceren met de partners verantwoordelijk voor veiligheid. Iets wat in Hasselt veel problemen had kunnen voorkomen volgens de kickboksorganisatie. Poolse hooligans bleken namelijk eerder al opgepakt te zijn geweest in Brussel, met hun ticket voor het evenement op zak, maar de politie van Brussel lichtte die van Hasselt niet in en liet ze gewoon vrij.

Glory wil na de covid-lockdowns, waarbij amper wedstrijden konden plaatsvinden nu veel kampen organiseren. Nu zaterdag dus in Düsseldorf en begin oktober komt er een kamp tussen Badr Hari en Alistair Overeem.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Glory neemt maatregelen na gebeurtenissen in Hasselt”

  1. Kickboksen staat gelijk met het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.
    Het toebrengen van slagen en verwondingen is als misdrijf opgenomen in het Strafwetboek onder de artikelen 398 e.v. Sw. Slagen en verwondingen kunnen zowel opzettelijk als onopzettelijk plaatsvinden, wat een grote invloed heeft op de straf.
    Koen Aurousseau is een Belgisch rechter, die bekendstaat als de “sm-rechter” sinds hij in 1997 werd veroordeeld wegens het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn vrouw tijdens sadomasochistische seksspelletjes. In het ene geval (kickboksen) sluit het Belgisch gerecht welwillend de ogen en in het andere (SM spelletjes) past ze de gestrengheid van de wet toe. Ik zoek een juridische verklaring die onderhavig onderscheid bij de toepassing van de wet verrechtvaardigt.

Plaats een reactie

Delen