Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Internationale vrouwencompetitie triatlons binnenkort toegankelijk voor transvrouwen

Simon Segers

World Triathlon, de internationale triatlonbond, heeft beslist dat transgender vrouwen binnenkort kunnen deelnemen aan internationale wedstrijden binnen de vrouwencompetitie. Deze atleten zullen wel aan enkele bijkomende voorwaarden moeten voldoen.

Zo dienen de testosteronwaardes in het bloedserum van de transgender kandidaat gedurende twee jaar binnen de normale vrouwelijke waarden te vallen. Indien de atleet in het verleden al als man deelgenomen heeft, moet er minstens vier jaar verstrijken alvorens er opnieuw sprake kan zijn van participatie. Veel kritische stemmen maken zich sterk dat biologische mannen steeds een competitief voordeel behouden. Het gaat dan bijvoorbeeld om longcapaciteit, grootte en kracht. Recent namen ook de internationale sportbonden voor zwemmen en rugby de transgenderkwestie onder de loep. Zij beslisten echter tegen de toelating van transvrouwen in internationale wedstrijden.

Eerlijkheid en inclusie

Marisol Casado, voorzitter van World Triathlon verduidelijkte de beslissing: “We hebben deze kwestie meer dan een jaar bestudeerd, we hebben geluisterd naar de stemmen van alle belanghebbende partijen van de World Triathlon, en ik kan alle comités en commissies alleen maar bedanken voor het gedetailleerde werk dat zij hebben verricht om dit beleid te onderbouwen. We zijn een kleine internationale federatie, maar wel een die inclusie en genderevenwicht altijd in haar DNA heeft gehad. Het beleid dat we zojuist hebben goedgekeurd, laat zien dat we prioriteit geven aan het eerlijkheidsbeginsel, maar wel blijk geven van inclusiviteit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Internationale vrouwencompetitie triatlons binnenkort toegankelijk voor transvrouwen”

  1. Dan is het te hopen dat alle ‘normale’ deelneemsters weigeren om mee te doen indien er verminkte idioten ook aan willen deelnemen. Maak er dan een aparte categorie van, nl, de zichzelfverminkten.

  2. Woke = links = communisme = indoctrinatie = leugens.
    Man is man, vrouw is vrouw, de rest is waanzin.
    Trans personen zullen nooit vrouw of man zijn, zou niet eens mogen toegestaan worden, of beter, dit zou niet eens mogelijk mogen zijn. De vrouwen worden met deze woke zever terug onrecht aangedaan.
    Woke is nogal groen gedachtengoed, maar zie, ze verkrachten zelf de natuur met deze waanzin!!!
    Woke is…bwah…

  3. Woke ligt in een knoop met de eigen genderwaan(zin). Men zoekt nu alle mogelijke en onmogelijke regeltjes uit om het eigen knoeiwerk overeind te houden. Voor deze gevaarlijke zotten mag geen plaats meer zijn in onze samenleving, dus cancelen maar.

  4. Op die manier discrimineert woke keer op keer vrouwen. Voor hen is transgender, bij voorkeur sterk gekleurd, het summum van het goede, de blanke hetero man is dan weer het summum van het kwade. Discriminatie, geweld, het opzetten van elkaar in de samenleving is voor hen dan aangewezen, zelfs het nieuwe normaal, als het kan bijdragen tot hun ideologie. Nu zelfs de voorzitter van de federatie triathlon legt bij deze de wetenschappelijke bewijzen naast zich neer en kiest voor “inclusie en genderevenwicht” zo de grote massa atletes ronduit te discrimineren. Walgelijk vertoon, ik hoop dat er genoeg vrouwelijke triathlon beoefenaarsters gaan opstaan tegen deze vorm van discriminatie.

Plaats een reactie

Delen