Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Irakese actrice furieus nadat The Economist foto gebruikt in artikel over dikke Arabische vrouwen

Simon Segers

De Irakese actrice Enas Taleb wil juridische stappen ondernemen tegen The Economist nadat het tijdschrift een foto van haar gebruikte in een artikel over zwaarlijvigheid bij Arabische vrouwen. “Ik ben gezond en gelukkig met hoe ik eruit zie, en voor mij is dat het enige dat telt” , verklaarde ze in een interview.

Volgens het artikel is de opmerkelijke obesitasepidemie bij vrouwen in het Midden-Oosten voornamelijk te wijten aan hun gebrek aan tewerkstelling en een koolhydraatrijk dieet. Ze worden vaak ook verboden om het huis te verlaten eens ze de puberteit bereiken, wat bijdraagt tot een meer sedentaire levensstijl. The Economist gebruikte een stockfoto van Taleb voor de publicatie en daar kan de actrice niet om lachen.

“Emotionele, mentale en sociale schade”

“Ik heb besloten om juridische stappen te ondernemen tegen The Economist voor hun coverstory. Ik eis compensatie voor de emotionele, mentale en sociale schade die dit incident mij heeft berokkend. Mijn juridisch team en ik zijn bezig met het regelen van de volgende stappen,” verklaarde ze in een interview met het magazine New Lines. “Het publiek houdt al vele jaren van me. Het was teleurstellend om te zien dat een internationale krant me bestempelde alsof al mijn prestaties niets betekenden. Ik ben gezond en gelukkig met hoe ik eruit zie, en voor mij is dat het enige dat telt”, aldus Taleb.

Twee weken geleden kreeg The Economist eveneens kritiek te verduren. Toen sierde een tekening van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman met een stuk dynamiet verwerkt in zijn traditionele Arabische hoofddeksel de cover van het tijdschrift.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Irakese actrice furieus nadat The Economist foto gebruikt in artikel over dikke Arabische vrouwen”

Plaats een reactie

Delen