De IRG presenteert enkele kruisraketten in Teheran. Foto Shutterstock

De IRG presenteert enkele kruisraketten in Teheran. Foto Shutterstock

Uncategorized

Iran over nucleair programma: “We kunnen New York tot ruïnes reduceren”

Simon Segers

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRG), een militaire component die het Iraanse nucleaire programma leidt, beweert in de mogelijkheid te zijn om “New York tot helse ruïnes te kunnen reduceren”. Volgens expert Lisa Daftari is deze agressieve toon te verklaren door het zwakke buitenlands beleid van de VS.

Volgens de Iraanse internationale nieuwsorganisatie verscheen een korte video van de IRG op het Bisimchi Telegram Channel. Deze beelden dragen de titel ‘Wanneer zullen Irans slapende kernkoppen ontwaken?’. De IRG beweert capabel te zijn op korte tijd nucleaire wapens te construeren “indien de VS of het zionistische regime (Israël, red.) domme fouten zouden maken” en dat ze “New York tot helse ruïnes kunnen reduceren”.

In de video pocht de IRG met de militaire vooruitgang van het land. “De nucleaire faciliteiten van Fordow zijn diep onder de bergen gebouwd en zijn beschermd tegen alle mogelijke bombardementen en zelfs kernbommen.” Fordow is een uraniumverrijkingsinstallatie, nabij de Iraanse stad Qom. Volgens het propagandafilmpje zou hier bijzondere vooruitgang zijn geboekt in de ontwikkeling van kernwapens.

Zwak Witte Huis

“Deze dreigementen zijn een direct gevolg van een zwak en onduidelijk buitenlands beleid vanuit het Witte Huis”, vertelde Lisa Daftari, een expert op het gebied van Iran, aan Fox News Digital. “Het Iraanse regime zou niet zo brutaal zijn om dreigementen te uiten richting de VS als het niet het gevoel had dat het de overhand heeft in de omgang met de VS en de wereldmachten. Vanaf het moment dat Biden campagne begon te voeren voor het presidentschap, maakte hij duidelijk dat hij een andere koers zou varen dan het Iran-beleid van Trump en dat gaf Teheran het sein om zijn bewakingscamera’s uit te zetten, inspecteurs de toegang te ontzeggen en zijn centrifuges op 60 procent te laten draaien”, zei Daftari. “De regering Biden bleef teruggaan naar de onderhandelingstafel voor een deal en maakte duidelijk dat Iran geen goed gedrag of verandering in houding hoefde te vertonen om een deal te krijgen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Iran over nucleair programma: “We kunnen New York tot ruïnes reduceren””

  1. Dat fossiel gaat zeker en vast de geschiedenisboeken ingaan, net zoals Merkel.
    En als de WOKE gekkigheid tegen dan uitgestorven is, zullen het nieuwe “Der untergang” filmen worden! ^^

Plaats een reactie

Delen