Leuven maakt zich op voor Vlaams Kampioenschap Powerlifting

Foto via VGPF

Uncategorized

Leuven maakt zich op voor Vlaams Kampioenschap Powerlifting

Carl Deconinck


Op zaterdag 20 augustus vindt het Vlaams Kampioenschap Powerlifting plaats. In Leuven zullen ze onder elkaar bepalen wie de sterktste dames en heren van Vlaanderen zijn.

Powerlifting is een sport in volle bloei. We zagen al met het WK in Zuid-Afrika dat het niveau blijft stijgen en de records nog volop doorbroken worden. Ook de Belgische delegatie deed het erg goed. Daarvan zullen we er ook enkele terugzien in Leuven, dus de verwachtingen zijn best wel hooggespannen.

Zelfs voor het eerste gewicht de hoogte inging, is er al een record gebroken, want met 196 deelnemers is het Vlaams Kampioenschap van 2022 meteen het grootste powerlift-evenement ooit in het land. Er doen 45 vrouwen mee en 151 mannen. Die zijn volgens gewichtscategorie en leeftijd verdeeld. Er vallen zo 17 bekers te winnen en 100 medailles.

Populair

Jord Gabriël van de Vlaamse Gewichtheffers en Powerlifting Federatie (VGPF) – de erkende unisportfederatie voor gewichtheffen en powerlifting in Vlaanderen – is tevreden met het deelnemersveld en stelt vast dat de sport in de lift zit. Hij ziet voor een deel van de verklaring de internationale populariteit van de sport, maar ook de goede werking en omkadering in België. Vooral de bereidwilligheid van de mensen, de coaches, de clubs en de beoefenaars maken de sport volgens hem zeer aantrekkelijk.

Gabriël voorspelt een mooie competitie in de meeste gewichtsklassen, gezien de bezetting van het deelnemersveld, enkel de meest extreme gewichtsklassen zullen wat minder concurrentie kennen, omdat er nu eenmaal minder mensen zijn die zeer weinig of zeer veel wegen. Interessant om te weten: “Het publiek is welkom en mag gratis komen kijken. Het is er altijd een aangename sfeer en het kan leuk zijn om op die manier de sport beter te leren kennen.” Mensen die niet in Leuven kunnen raken zullen de wedstrijden normaal gezien kunnen volgen via een livestream op de facebookpagina van VGPF.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen