Max Pain brengt ook een stevige kamp bij de dames

Poster Muay Thai Genk

Uncategorized

Max Pain brengt ook een stevige kamp bij de dames

Carl Deconinck

Op het vechtsportgala Max Pain, dat op 17 september plaats zal vinden in de Limburghal in Genk staat er met Gina Hooglucht tegen de Nederlandse Francesca Prescimone een interessante kamp op de agenda.

De twee jonge, talentvolle dames namen het in het verleden al tegen elkaar op. Toen eindigde de wedstrijd onbeslist. Trainer Marc Debois van het Martial Arts Center in Dilsen-Stokkem wijst ons er op dat hun eerste treffen intussen al een goeie 4 jaar terug plaatsvond. “Dat was toen zelfs nog in de C-klasse mogelijk.” Door corona waren er ook lange tijd geen wedstrijden mogelijk. Debois herinnert zich nog dat het toen geen technisch hoogstaande partij was. Hij verwacht dat het komende gevecht wel beter zal zijn. Beide vechters zijn intussen al wat rijper geworden, geeft hij aan.

Max Pain is altijd een goed gala, met fijne partijen. Niet dat het voor ons uitmaakt of we moeten vechten op een groot gala of een klein, we doen altijd en overal ons best. Al blijft het natuurlijk leuker om voor een groter publiek te mogen optreden.” Debois geeft toe dat Hooglugt zich nu wel speciaal voorbereidt. “We doen aan bepaalde manieren van trainingen, met zekere aanpassingen op basis van hoe de tegenstander is.

De trainer verwacht duidelijk een evenwichtige partij, want hij vertelt ons dat hij de kansen op 50/50 inschat. “We zijn nooit zeker van winst, maar we doen er wel alles aan om ons het best voor te bereiden.

Ook Francesca Prescimone is tevreden met de kamp. Ze merkt op dat ze twee jaar heeft stilgestaan en nu eindelijk weer kan herbeginnen. In juli maakte ze al een comeback en ze heeft veel zin om weer te draaien. Ze herinnert hun vorige gevecht en weet nog dat “Gina een technische vechter is en dat we leuke pot hebben neergezet.” Prescimone is van plan om goed naar haar hoek te luisteren tijdens de wedstrijd “omdat we al eens tegenover elkaar hebben gestaan weten we wat we moeten doen.” De Nederlandse geeft aan dat de voorbereiding lekker verloopt, al is ze nu wel op vakantie. Maar daarbij traint ze gewoon door om fit te blijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Max Pain brengt ook een stevige kamp bij de dames”

Plaats een reactie

Delen