Mike Tyson niet te spreken over nieuwe Hulu-reeks die zijn levensverhaal brengt: "Ze hebben mijn verhaal gestolen"

Instagram Mike Tyson

Uncategorized

Mike Tyson niet te spreken over nieuwe Hulu-reeks die zijn levensverhaal brengt: “Ze hebben mijn verhaal gestolen”

Carl Deconinck

Mike Tyson, de legendarische kampioen bij de zwaargewichten in het boksen is erg boos om de Amerikaanse streamingsdienst Hulu. Die brachten een reeks uit over zijn leven, zonder zijn toestemming en zonder hem ervoor te betalen.

Op 25 augustus begint Hulu met de nieuwe reeks over Tyson. Op Instagram reageert de oud-bokser bijzonder gepikeerd. “Laat Hulu je niet misleiden. I steun hun verhaal over mijn leven niet. Het is niet 1822, het is 2022. Ze steelden mijn levensverhaal en betaalden me niet. Voor de bazen van Hulu ben ik gewoon een n****r die ze kunnen verkopen op het veilingsblok.”

Slavernij

In een ander bericht verwijst hij naar de baas van de UFC, Dana White. Hulu zou wel geprobeerd hebben om hem te betalen, zonder Tyson een cent te geven, om hun “slaaf-meester aanname over mijn levensverhaal” te promoten. White zou geweigerd hebben om er aan mee te werken. “omdat hij vriendschap respecteert en mensen met respect behandelt.” Tyson besluit: “Ik zal nooit vergeten wat hij voor mij deed, net zoals ik noot zal vergeten wat Hulu van mij stal.”

De boze reactie komt niet uit het niets, want in februari 2021, toen Hulu bekendmaakte de serie te zullen produceren, liet hij ook al sterk zijn afkeuring blijken. Tyson sprak toen van “een uitstekend voorbeeld van hoe Hulu’s hebzucht heeft geleid tot deze toon-dove culturele verduistering van het Tyson levensverhaal.
De serie toont hoe Tyson van jong talent evolueurt naar een beroemde bokser, samen met ook een reeks schandalen na zijn sportief pensioen. In de beschrijving van het bedrijf staat dat de serie “een ongeoorloofde en ongeremde kijk op het leven van Mike Tyson” is, en dat het “een wilde rit” is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen