Bron: Shutterstock

Uncategorized

Minister Clerfayt schorst belasting op zelfscankassa’s in Molenbeek

Wannes Neukermans

De Brusselse regering heeft vrijdag op aangeven van voogdijminister Bernard Clerfayt (DéFI) de belasting van de gemeente Molenbeek op zelfscankassa’s opgeschort. Zo meldt La Dernière Heure dinsdag. Het zou gaan om een belasting van 5.600 euro per kassa, maar Clerfayt voert een aantal argumenten aan tegen de taks.

Volgens de minister is er geen sprake van een ontmenselijking van het werk omdat de klant nog steeds naar een bemande kassa kan gaan als hij of zij menselijk contact wil. Bovendien worden de zelfscankassa’s steeds door een kassier/kassierster gecontroleerd.

Gaat in tegen digitale transitie

Voor de gewestelijke administratie zijn de argumenten van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek voor de invoering van de belasting op de zelfscankassa’s niet correct. Bovendien is de invoering van de belasting in tegenspraak met het beleid van de Brusselse regering die inzet op een digitale transitie in het Gewest. “Een dergelijk belasting kan onrechtstreekse contraproductieve gevolgen hebben op de ontwikkeling van het Brussels Gewest”, stelt de regering in haar besluit. Eerder had de Brusselse kamer van koophandel Beci de Molenbeekse taks al afgekeurd.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/sint-jans-molenbeek-voert-belasting-van-5-600-euro-in-per-zelfscankassa/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Minister Clerfayt schorst belasting op zelfscankassa’s in Molenbeek”

  1. Digitalisering kost niet enkel jobs maar ook belastingen die de vlaming zal kunnen bijleggen en dit voor een moslim gat genaamd molenbeek er is niemand die hier profijt bij heeft behalve de islamisering

Plaats een reactie

Delen