Neuhaus-ceo Ignace Van Doorselaere: "Dit land is niet bestuurbaar"

Ignace Van Doorselaere. Photo News

Uncategorized

Neuhaus-ceo Ignace Van Doorselaere: “Dit land is niet bestuurbaar”

Anton Schelfaut

“Als een bedrijf zou worden gerund zoals dit land, dan gaat het ten onder.” Tot die harde conclusie kwam Neuhaus-ceo Ignace Van Doorselaere gisteravond in De Afspraak.

Woensdagmiddag buigt het Overlegcomité zich over de stijgende energieprijzen. Net zoals tijdens de coronacrisis komen de verschillende regeringen van het land samen om maatregelen te nemen. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft er echter weinig zin in. “Overleg weigeren zou onbeleefd zijn, maar overleg over wat? Er is ons nog geen agenda bezorgd”, verklaarde ze gisteren in De Morgen.

Ignace Van Doorselaere, ceo van chocoladereus Neuhaus, heeft mede door al het politieke gehakketak weinig vertrouwen in de aanpak van de energiecrisis. Dat liet hij dinsdagavond verstaan in De Afspraak. “Dit land verdrinkt in zijn instellingen, in het immobilisme, in het niet-beslissen, in politieke ruzies …”, schetst Van Doorselaere. “Als een directiecomité en een Raad van Bestuur op die manier een bedrijf zouden runnen, dan werkt niets meer.”

“Men heeft het geluk dat men een aandeelhouder – de belastingbetaler – heeft die altijd maar moet bijleggen”, vervolgt hij. “Men gaat niet naar de essentie. Dit land, en dat zie je in crisissen beter dan in normale tijden, is niet bestuurbaar.”

(Lees verder onder de tweet.)

Langetermijnmaatregelen

De ceo hoopt dat het Overlegcomité de nodige kortetermijnmaatregelen zal nemen, maar vraagt zich af of men ook voor de langere termijn het Belgische schip zal versterken. “Gaat men arbeidsmarkten hervormen? Gaat men pensioenlasten verlagen? Gaat men bevoegdheden juist verdelen? Gaat men het schip sterker maken, zodanig dat het sterker uit de crisis komt? Of gaat men gewoon aanmodderen?”, vraagt hij zich hardop af. “Ik vrees het laatste.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Neuhaus-ceo Ignace Van Doorselaere: “Dit land is niet bestuurbaar””

  1. Een zeer nuchtere kijk van deze CEO, hopelijk leert vivaldi hier iets uit maar helaas zal het bij zakkenvullen blijven. Laat een beleid nooit over aan ambetantenaren want gegarandeerd falen ze.

  2. De enige oplossing is de ontmanteling van dit miskleun Belgie.
    Wallonië terug naar Frankrijk.
    Frans-Vlaanderen terug naar Vlaanderen.
    Zeeuws-Vlaanderen terug bij Vlaanderen.
    De Voerstreek een enclave van Vlaanderen of aansluiten bij Nederland.
    De Oostkantons terug naar Duitsland.
    Gevolg: Eén land, één regering met één minister per departement en geen 9 voor volksgezondheid bv., geen provincies meer en geen blokkeringsmechanismen als daar zijn, alarmprocedures, belangenconflicten en minder belastingen. Kortom een leefbaar en welvarend land: Vlaanderen.
    Onderhandelen over een confederatie heeft geen enkele zin want dan zullen de Franstaligen het zo spelen dat zij de Vlamingen permanent kunnen laten betalen voor al hun strapatsen.

  3. Beste Marcel,

    Frans Vlaanderen terug bij Vlaanderen is niet echt haalbaar, want de mensen daar spreken Frans, bijgevolg moeten wij Vlamingen Frans als 2de taal erbij nemen! Zie wet op de minderheid iv taal aangelegenheid.

  4. Deze CEO heeft groot gelijk, Den Belziek is klaar om opgedoekt te worden. Alleen is het wachten tot wanneer al die CEO’s de MOED hebben om achter een Onafhankelijk Vlaanderen te staan. De dag dat zij de MOED hebben om zware druk uit te oefenen op de politiek VOOR een Onafhankelijk Vlaanderen, zullen de twee Vlaamsnationale partijen WEL MOETEN gaan samenwerken.
    Helaas weet ik dat deze CEO’ die moed niet gaan hebben.

Plaats een reactie

Delen