Opzienbarende beelden tonen hoe Leon Edwards zich voorbereidde op de overwinning van UFC 278

Screenshot UFC - YouTube

Uncategorized

Opzienbarende beelden tonen hoe Leon Edwards zich voorbereidde op de overwinning van UFC 278

Carl Deconinck

UFC 278 kende met de spectaculaire high-kick van Leon Edwards een verrassende winnaar. Maar beelden van achter de schermen die gemaakt werden in aanloop van de wedstrijd tonen aan dat het resultaat niet zomaar uit de lucht kwam gevallen.

Leon Edwards stond achter tegen favoriet Kamaru Usman voor het titelgevecht bij de weltergewichten. Het leek een logische nederlaag te worden tegen de sterke Usman. Maar een fenomenale high-kick besliste daar anders over. Nu gaat een videoclip viraal over hoe Leon Edwards en zijn trainers grondig voorbereidend werk deden.

Een video toont hoe Edwards en zijn ploeg beelden bekijken van hoe Usman vecht en beweegt. Ze merken op dat wanneer Usman slagen uitdeelt, hij zijn hoofd niet goed beschermt. Ze zien dat Edwards dan in de juiste omstandigheden de perfecte kans krijgt om te scoren met een trap tegen het hoofd, iets waar ze danig op beginnen te oefenen.

Met succes, want in de wedstrijd gebeurde net dat. Met de gekende gevolgen als resultaat. De video die het toont werd al meer dan een miljoen keer bekeken in korte tijd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen