Gerhard Schröder, hier op de foto met Guy Verhofstadt (Belga)

Uncategorized

Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duits parlement aan na sancties door banden met Poetin

Belga Press Agency

De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn banden met Rusland en president Vladimir Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

Schröder raakte niet alle voordelen kwijt die een voormalige bondskanselier krijgt. Het lid van de Sociaaldemocratische Partij (SPD) moest zijn kantoor in het gebouw van de Bondsdag en zijn personeel daar opgeven, maar hij krijgt nog wel een pensioen en beveiliging. Volgens de advocaat van de politicus was dit een illegale stap van het parlement.

Bezoek aan Moskou

Schröder ligt onder vuur, omdat hij na de Russische invasie van Oekraïne weigerde afstand te nemen van Poetin. Dat beschadigde het aanzien van Duitsland, aldus de Bondsdag. Eerder deze maand besloot de SPD nog dat hij lid mocht blijven van de partij. Kort daarvoor was Schröder in Moskou op bezoek geweest bij Poetin.

De sociaaldemocraat regeerde van 1998 tot 2005 samen met de Groenen. Hij werd later een vooraanstaand lobbyist voor Russische staatsenergiebedrijven zoals Rosneft en Gazprom.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duits parlement aan na sancties door banden met Poetin”

  1. Dan moet men Merkel haar privileges ook intrekken vanwege haar betrokkenheid in NS2 en haar banden met Poetin,de USSR en het DDR regime toen ze daar nog woonde!Een onderzoekje naar het doen en laten van de persoon als premier naast Schröder op de foto was ook niet misplaatst!

  2. Je moet maar durven. Goed vriendje bij Poetin aan huis, er flink wat smeergeld aan over houden en tegelijk op uw strepen staan wat privileges in het thuisland betreft. Hij is wel niet de enige wie schuld treft. Denk aan Merkel.

  3. we hebben allemaal veel geld verdiend door de goedkope Russische grondstoffen .We zouden beter die stand up comedian zelensky naar Siberië sturen,die is de oorzaak van onze miserie nu en morgen.

Plaats een reactie

Delen