PAL EROP #22 - Tavistock transgenderwaanzin

Illustratiebeeld. Shutterstock

PAL CAST

PAL EROP #22 – Tavistock transgenderwaanzin

Stijn Derudder

De val van de Engelse genderkliniek Tavistock kan een keerpunt worden in de transgenderwaanzin, we spraken met hoofdredacteur van Brussels Report Pieter Cleppe en Jong N-VA-voorzitter Jeroen Bergers, en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden vraagt hulp aan haar volgers op sociale media. De nieuwste aflevering van PAL EROP, aflevering 22, met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

De grootste genderkliniek voor kinderen in de wereld is gesloten. De val van het ‘Tavistock centre’ in Londen kan een keerpunt betekenen in de transgenderwaanzin. Opiniemaker en analist Jurgen Ceder geeft de nodige uitleg.

Interviews

Pieter Cleppe is hoofdredacteur van BrusselsReport.eu. Hij stond eerder aan het hoofd van de eurokritische denktank Open Europe. Maar, na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, richtte hij Brussels Report op. Daar brengt hij nieuws en analyses over de Europese Unie. U hoort Pieter Cleppe met een van zijn analyses.

Jeroen Bergers uit Vilvoorde is nationaal voorzitter van Jong N-VA en rechtenstudent aan de KU Leuven. Hij stond mee aan de wieg van Jong N-VA Vilvoorde en was gedurende vijf jaar voorzitter van de lokale afdeling. In tegenstelling tot moederpartij N-VA, die een confederale strategie voorstaat, pleit Bergers met Jong N-VA onomwonden voor Vlaamse onafhankelijkheid.

Politiek

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden bevraagt volgers op sociale media hoe zij geweld tegen veiligheidsdiensten oplossen. De bestrijding van de Aziatische hoornaar daarentegen is alvast verzekerd. U hoort respectievelijk journalisten Wannes Neukermans en Anton Schelfaut met de verslagen.

Journalist Filip Van Laenen op zijn beurt bekeek voor ons welke uitdagingen de Vlaamse partijen te wachten staan in de komende herfst. Voor de ene partij is de uitdaging al groter dan de andere.

Buitenland

Het recente bezoek van de Amerikaanse Nancy Pelosi aan Taiwan was op zijn minst gezegd nogal omstreden. Wie, wat, hoe en waarom hoort u van chef buitenland Michaël Vandamme.

De administratieve rechtbank van Parijs heeft de omstreden islamitische haatprediker Hassan Iquioussen beschermd tegen deportatie. Journalist Carl Deconinck brengt ons het verslag.

De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, YouTube, palcast.be en al uw favoriete podcastapps.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen