PAL CAST

PAL EROP #24 – Omvolking met Filip Dewinter – Drugsoorlog – Frontnacht

Stijn Derudder

De drugsoorlog in Antwerpen wordt intenser en driester, Frontnacht brengt nogal wat reacties teweeg in de Vlaamse Beweging en Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter praat onder andere over omvolking en overbevolking. De nieuwste aflevering van PAL EROP, aflevering 24, met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter zijn jongste boek is het eerste dat de intussen omstreden term ‘omvolking’ in de titel heeft. In Nederland zorgde zijn passage over het onderwerp op Ongehoord Nederland al voor de nodige opschudding. In het interview van chef politiek Pieter Van Berkel met Dewinter definieert de Antwerpse politicus wat omvolking en benoemt wat volgens hem het grootste probleem is waarmee we te maken hebben, namelijk overbevolking.

Mislukte integratie en assimilatie, en islamisering, zijn dan nog eens bijkomende problemen. Zo heeft Dewinter in Antwerpen bijvoorbeeld veel jonge meisjes zien trouwen met een moslim en zien veranderen in een moslim. Het omgekeerde gebeurt veel minder. Filip Dewinter is duidelijk over de reden waarom. U hoort het hem zelf zeggen in ons derde fragment. Ten slotte kijkt Dewinter met interesse naar de landen in Centraal-Europa en ziet daar hoop voor de toekomst. In ons laatste fragment vertelt hij waarom dat zo is.

Antwerpse drugsoorlog

Er gaat nauwelijks nog een dag voorbij zonder een bomaanslag of schietpartij in de straten van Antwerpen. Het gewapend geweld neemt toe, wordt ook intenser en driester. U hoort onze opiniemaker Jurgen Ceder met zijn analyse.

Frontnacht

Op zondag 28 augustus vindt in Ieper de 21ste editie van de IJzerwake plaats. Die editie kreeg en krijgt heel wat aandacht, maar niet om de redenen die voorzitter Wim De Wit had gehoopt. U hoort chef politiek Pieter Van Berkel met zijn verslag. Op palnws.be en in ’t Pallieterke kan u ons uitgebreid interview met Wim De Wit lezen, wat de voorzitter van vzw IJzerwake te zeggen heeft over de heisa rond Frontnacht. Frontnacht bracht nogal wat reacties in de Vlaamse Beweging teweeg. Ook het OVV liet van zich horen. U hoort journalist Wannes Neukermans met de uitleg.

Politiek

Hoelang blijft N-VA nog lid van ECH in het Europees Parlement? Het antwoord op die vraag krijgt u van journalist Filip Van Laenen. Vond er een politieke afrekening door minister van Energie Tinne Van der Straeten plaats? U hoort opnieuw journalist Wannes Neukermans met het verslag.

Buitenland

De oorlog in Oekraïne is ondertussen bijna exact een half jaar bezig. Een onmiddellijke oplossing lijkt ver weg en een escalatie van het conflict blijft nog steeds een mogelijkheid. U hoort chef buitenland Michaël Vandamme met zijn analyse.

De Europese Commissie werkt aan een omslag in de energievoorziening en in Nederland blijft de regeringscrisis duren. U hoort telkens journalist Carl Deconinck met de uitleg.

In 2025 zal de Engelse plaats Rotherham de eerste hoofdstad van cultuur voor kinderen worden van de wereld. Dat is nogal een opmerkelijke keuze, want Rotherham staat ondertussen al jarenlang bekend voor het grootschalig seksueel misbruik van Britse meisjes dat daar plaatsvond. Journaliste Sonja Dahlmans met het verslag.

Eindigen doen we met ‘woke van week’. Onder impuls van de woke-beweging, Black Lives Matter en andere antiracismebewegingen zijn steeds meer Nederlandstalige media het politiek correcte woord ‘wit’ in plaats van ‘blank’ gaan gebruiken. Welke redenering zit hierachter en bereikt het andere woordgebruik zelfs het beoogde doel? Chef politiek Pieter Van Berkel legt het even uit voor ons.

De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, YouTube, palcast.be en al uw favoriete podcastapps.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL EROP #24 – Omvolking met Filip Dewinter – Drugsoorlog – Frontnacht”

  1. “Overbevolking” is niet alleen bij ons maar overal ter wereld het Kernprobleem waarin menige andere problematiek wortelt ; hongersnood, pollutie van het leefmilieu, etnisch en raciaal geweld, conflicten om gebiedsverdediging en dito verovering etc…etc….;

Plaats een reactie

Delen