Mahmoud Abbas (Photonews)

Mahmoud Abbas (Photonews)

Uncategorized

Palestijnse president Abbas: “Israël heeft al vijftig holocausts gepleegd tegen Palestijnen”

Belga Press Agency

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft woensdag op Twitter kritiek geuit op de uitspraken van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, waarin hij Israël verweet al “vijftig holocausts” te hebben gepleegd tegen de Palestijnse bevolking.

“Ik walg van de schandelijke uitspraken van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Zeker voor ons Duitsers, is ook maar de minste relativering van de Holocaust ondraaglijk en onacceptabel. Ik veroordeel elke poging waarin de misdaden uit de Holocaust ontkend worden”, schreef de Scholz woensdag op Twitter. 

De Palestijnse president was op een persconferentie met Scholz in Berlijn door een journalist gevraagd of hij zich bij Israël zou verontschuldigen voor de Palestijnse aanslag op de Israëlische Olympiërs in München in 1972, nu vijftig jaar geleden. 

Abbas verweet Israël daarna een veelvuldige holocaust ten aanzien van de Palestijnse bevolking te hebben gepleegd. “Israël heeft sinds 1947 (de start van het Israëlisch-Palestijns conflict, red.) tot op vandaag vijftig bloedbaden in vijftig Palestijnse plekken veroorzaakt”, zei hij. “Vijftig bloedbaden, vijftig holocausts.” Scholz kreeg kritiek van de Duitse oppositie, omdat hij dinsdagnamiddag niet reageerde op de verklaring van Abbas tijdens de persconferentie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

9 gedachten over “Palestijnse president Abbas: “Israël heeft al vijftig holocausts gepleegd tegen Palestijnen””

  1. ” Ik veroordeel elke poging waarin de misdaden uit de Holocaust ontkend worden”, schreef de Scholz ” Abbas onkent de HC toch niet? 80 miljoen doden in WW2, dus minder dan 10%

  2. Grappig detail na heel die Olympische gijzelsituatie was dat de Duitse scherpschutters de cojones niet meer hadden om de trekker over te halen nadat ze dagenlang de gijzelnemers volgden en zich inleefden in de Palestijnen. Die dekselse Duitsers e. Soms vraag ik me af of ze nadenken voor ze iets zeggen. Ze kunnen het ook niet laten om die pot met wormen elke keer open te trekken e. Zeg dan gwn niks.

  3. Mr Abbas, wat een sukkelaars toch die Palestijnen :-((. Maar ze kunnen wel meer raketten afvuren in 2 dagen dan wat het België ooit gehad heeft, nu heeft en ooit zal hebben. Vanuit Gaza dan nog wel! Geen geld voor brandstof, geen voedsel, geen werk, maar wel tientallen, misschien wel honderden raketten. De Israëli’s zijn de enigen die dit soort volk in bedwang wil en kan houden, immers onderhandelen doen ze pas na een ferm pak slaag. Israël heeft sedert 1949 nooit een ander land aangevallen, het is steeds aangevallen geworden door haar buurlanden en heeft ze keer op keer klop gegeven ondanks de grote overmacht. Als Abbas vrede wil, laat hem dan eerst zijn bendes als hamas, islamitische jihad, en andere terreurorganisaties uitwijzen, en de wapenleveringen van Iran doen ophouden, pas dan zal er vrede komen. Onze regering zou beter zo hard optreden tegen tuig dat ons en onze samenleving wil vernietigen, integendeel, ze gaan ze nog importeren en zelfs ophalen om op termijn ook hier aanslagen te plegen. En Abbas heeft dan nog het lef de holocaust erbij te betrekken.

Plaats een reactie

Delen