Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Partijvoorzitter Franse groenen suggereert verbod op privézwembaden

Simon Segers

Julien Bayou, de voorzitter van de Franse groene partij ‘Europe Écologie Les Verts’, was dinsdagavond te gast bij BFMTV om te spreken over de aanhoudende droogte in het land. Hij staat open voor een verbod op privézwembaden als de watervoorraden kritische niveaus zouden bereiken. Bayou krijgt hiervoor veel kritiek te verduren.

De voorzitter klaagde de grote vervuiling door de allerrijksten aan, bijvoorbeeld in de vorm van privéjets. Hij verklaarde ook dat het net de minder welgestelde mensen zijn die de grootste hinder ondervinden van vervuiling en klimaatverandering. “Zo lijden bijvoorbeeld senioren die in slecht geïsoleerde appartementen leven meer onder de hittegolven”, duidde Bayou zijn standpunt.

Gastvrouw Apolline de Malherbe bleek benieuwd naar de mening van de partijvoorzitter over privézwembaden: “Er zijn Fransen die erin geslaagd zijn om wat geld opzij te zetten om een eigen zwembad te kunnen bouwen. Het gaat hier niet noodzakelijk om zeer rijke mensen. Zou u dit morgen willen verbieden?” Bayou bevestigde die optie niet te willen uitsluiten.

Groene ayatollahs

Julien Odoul van het Rassemblement National reageerde via Twitter op de uitspraak. “Zouden we niet beter groene ayatollahs verbieden om waanzinepidemieën te voorkomen?”, suggereerde hij.

Bayou kwam zelf ook terug op zijn oorspronkelijke stelling. “Laat ik duidelijk zijn: door een gebrek aan vooruitziendheid zijn er momenteel al beperkingen op het gebruik van water, voor het wassen van auto’s en soms voor het vullen van zwembaden. Het punt is niet om zwembaden te verbieden, maar om onze essentiële waterbehoeften te garanderen”, schreef hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Partijvoorzitter Franse groenen suggereert verbod op privézwembaden”

  1. Het is verboden te verbieden. Misschien hebben we toch wel weer een mei 1968 nodig. Maar dan aan de rechterkant. Verwonderlijk genoeg zit dat revolutionaire langs rechts niet echt ingebakken. Nu ja, het woord conservatief zegt genoeg. Zelfs de wil om dat conservatieve te verdedigen ontbreekt. Een irrationeel schaamtegevoel misschien?

  2. daar zit het onnozele wicht anuna op te wachten,naar de EU gaan om dergelijke zotternijen uit te kramen.Feit is,we verdienen de politiekers die we zelf kiezen,heel simpel.BDW vreest voor zijn leven en hij zegt het,persoonlijk denk ik dat fransken en anuna eerder tegen dergelijke personen en hun kogels zullen lopen.

Plaats een reactie

Delen