Pastoor van Amerikaanse school: "Ik plooi niet voor woke TikTokers"

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Pastoor van Amerikaanse school: “Ik plooi niet voor woke TikTokers”

Redactie PAL

Pastoor Barry McKeen, verbonden aan de Grace Christian School in Florida, benadrukt dat hij niet zal plooien voor de vele negatieve reacties op het nieuwe, conservatieve schoolreglement. Dat stelt onder andere dat homoseksuele leerlingen niet aanvaard zullen worden.

Barry McKeen stuurde vorige week een e-mail naar de ouders van leerlingen die schoollopen op de Grace Christian School in Florida. Daarin wordt het nieuwe schoolreglement, dat niet sterk verschilt van het vorige, uit de doeken gedaan. In het reglement staat onder meer dat er enkel naar leerlingen zal worden verwezen volgens hun geboortegeslacht. Er zal dus geen rekening mee worden gehouden als bepaalde leerlingen liever met andere voornaamwoorden worden aangesproken.

Daarnaast zullen andere seksuele oriëntaties of voorkeuren niet worden aanvaard. “We geloven dat elke vorm van homoseksualiteit, lesbianisme, biseksualiteit, transgenderisme, bestialiteiten, incest, overspel en pornografie zonden zijn tegenover God en de kerk”, stelt de pastoor. “Studenten die betrapt worden op het feit dat ze deelnamen aan dergelijke zaken zullen van school worden gestuurd”, klinkt het standvastig.

Negatieve reacties

De e-mail lokt veel negatieve reacties uit, maar McKeen is niet van plan om op zijn stappen terug te keren. “De zaken die ik geschreven heb zijn gebaseerd op de Bijbel”, stelt hij. “God heeft die woorden gesproken en ze maken al sinds 1970 deel uit van het beleid van onze school.” Daarom zal hij niet plooien voor mensen die het niet met hem eens zijn. “Ik hoef geen verantwoording af te leggen tegenover woke bloggers en TikTokers”, oordeelt hij.

In een reactie laat een ouderpaar weten dat het zijn dochter, die lesbisch is, zelf van de school heeft gehaald. “Het is niet dat onze dochter met regenboogkleuren aan naar school gaat, maar ik weiger haar ergens naartoe te sturen waar ze beschaamd moet zijn om zichzelf te zijn”, klinkt het.

McKeen begrijpt die positie, maar heeft naar eigen zeggen geen medelijden. “Ik snap dat een school die staat voor christelijke waarden ervoor kan zorgen dat mensen die niet achter die waarden staan zich ongemakkelijk voelen”, erkent hij. “Maar dit is een private school voor kinderen die hier speciaal naartoe gestuurd zijn door hun ouders. Ze is niet voor iedereen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Pastoor van Amerikaanse school: “Ik plooi niet voor woke TikTokers””

  1. Als Kamala Harris aan de macht komt, hetgeen God verhoede, dan stort Amerika in. Door Woke en communistische WEF / VN ideologieën- waar opa sleepy Joe Biden al enige tijd geen weet meer van heeft – en massamigratie vanuit Mexico en Midden- en Zuid-Amerika, en vele nieuwkomers uit Afrika en Azië, is het, mits de Republikeinen, liefst met Trump, aan de macht komen een afgelopen zaak met het land van alle mogelijkheden. Tenzij de vlag, net als vroeger, weer gaat wapperen in de zuidelijke staten.

  2. Wel grappig als deze anti homo uitspraken van islamisten komen hoor je niemand komt dit van een pastoor of nog maar een gewoon blanke hetro man of vrouw staan ze te springen om je aan te pakken

  3. die pastoor heeft groot gelijk.Hier mogen geen worstjes gegeven worden wanneer ze niet halal zijn,wel,als de ouders daar niet mee akkoord gaan dat ze hun kinderen dan thuis houden en dan wel zonder kindergeld.

  4. Kijk, dat gebeurt er wanneer je gewone mensen te ver pusht. Er is momenteel een nieuwe hype op YouTube. De afleveringen van bisschop Fulton Sheen uit de jaren ’50 en ’60, zijn gedigitaliseerd. Ze worden massaal bekeken door zowel ouderen die ze als kind keken als hedendaagse jongeren, vaak niet eens gelovig. Mensen zijn verblufd over de nauwkeurigheid waarmee een bisschop(!) de maatschappij en haar verval beschreef 60 jaar geleden en de levenslessen die hij wou meegeven. Aanrader!

  5. Er is hier een bepaalde religie namelijk de Islam, die krek dezelfde standpunten huldigt. Maar o wee als je daar commentaar op hebt. Zelf heb ik als katholiek opgevoed kind, ook dezelfde standpunten meegekregen. In de loop der jaren werden deze standpunten aangevochten en zijn katholieken zich wat minder wereldvreemd gaan gedragen, maar voor de Islam moet blijkbaar een uitzondering gemaakt worden en is iedere commentaar op deze Godsdienst een fobie. De hypocrisie van onze zogenaamde elite kent werkelijk geen grenzen. En over het hele lgtb-dinges. Voor mijn part koestert ieder mens zijn geaardheid op zijn manier, maar de ophef er rond en uiteindelijk de indoctrinatie er van, zelfs naar kleine kinderen, heeft de slinger veel te ver laten doorslaan en vind ik geen goede zaak.

  6. Bravo voor pastoor Barry Mc Cean. Mag er in Europa ook nog wat ‘normaal’ zijn ? Hopelijk uitten hier zich ook meer mensen tegen die opgedrongen waanzin. Man is man en vrouw, vrouw. Dat beiden elkaar in een respectvolle relatie vinden is wat onze samenleving nodig heeft. Al de rest leid een samenleving naar de verdoemnis.

Plaats een reactie

Delen