Scott Morrison, hier op de foto met Boris Johnson (Shutterstock)

Uncategorized

Politiek schandaal in Australië: vorige premier installeerde ‘spookregering’

Belga Press Agency

De Australische premier Anthony Albanese heeft maandag een onderzoek bevolen nadat er berichten de kop op staken dat zijn voorganger Scott Morrison zich tijdens de coronapandemie in het geheim enkele ministerportefeuilles had toegeëigend. Albanese had het over “onacceptabel” en “bizar” gedrag.

“Dit is het soort gedrag waar we mee zouden lachen als het in een niet-democratisch land zou gebeuren”, aldus Albanese die eraan toevoegde dat “Scott Morrison een spookregering leidde”.

Morrison zou zich onder meer de portefeuilles van Volksgezondheid, Grondstoffen en Financiën hebben gegeven zonder dat de ministers daarvan op de hoogte werden gebracht.

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel ministerposten Morrison op die manier naar zichzelf zou toegetrokken hebben, maar volgens lokale media zou hij de portefeuille van Grondstoffen gebruikt hebben om een groot gasproject in de omgeving van Sydney tegen te houden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Politiek schandaal in Australië: vorige premier installeerde ‘spookregering’”

Plaats een reactie

Delen