Salman Rushdie, wereldberoemde auteur van de Duivelsverzen, aangevallen op podium in New York.

Screenshot via Twitter

Uncategorized

Salman Rushdie, wereldberoemde auteur van de Duivelsverzen, aangevallen op podium in New York

Carl Deconinck

Schrijver Salman Rushdie (75) is aangevallen in de staat New York, net voordat hij een lezing zou geven. Hij moest op het podium worden behandeld. Zijn dader is door de politie gevat. Rushdie raakte wereldberoemd door zijn kritische boek over de islam, wat een fatwa tegen hem opleverde.

De aanval vond plaats in de  Chautauqua Institution. Een man bestormde het podium en viel de auteur aan. Het is voorlopig onduidelijk of de aanvaller daarbij een mes of enkel zijn vuisten gebruikte. Op dit moment is het ook niet duidelijk wat de toestand van Rushdie precies is.

Sinds Rushdie zijn islamkritische boek, de Duivelsverzen, publiceerde is hij vijand nummer 1 van veel moslims. Die beschouwen zijn werk als blasfemie. De Ayatollah van Iran, Ruhollah Khomeini sprak een fatwa, een religieus edict, uit tegen Rushdie. De schrijver moest jarenlang onderduiken. Er is ook een premie van meer dan $ 3 miljoen aangeboden voor iedereen die Rushdie vermoordt.

De Iraanse regering heeft zich al lang gedistantieerd van het decreet van Khomeini, maar het anti-Rushdie-sentiment bleef hangen. In 2012 verhoogde een semiofficiële Iraanse religieuze stichting de premie voor Rushdie van $ 2,8 miljoen naar $ 3,3 miljoen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

15 gedachten over “Salman Rushdie, wereldberoemde auteur van de Duivelsverzen, aangevallen op podium in New York”

  1. Volgens de koran moeten ze de ongelovigen zoals ons doden, koran 2/24. En altijd als de islaMIETJES een aanslag plegen zwijgt extreem links als vermoord, ze zijn zelf mede moordenaars. Dat jenna boeve daar maar eens in zijn outfit gaat dansen maar ze durft haar kiesvee niet voor het hoofd stoten.

  2. Onzen Björn,gekend als het orakel van de VRT ,die er als de kippen bij is om de dader grondig te beschrijven t.t.z kleur van ondergoed,sokken,werkloos,wapenfreak,extreem rechts,aanhanger van complottheorieën,samenzweringen,Trump aanhanger en proud white boy… was ditmaal zeer karig met uitleg!?

  3. De linkse, de politieke, de regimepers en de woke wereld zullen er weer alles aan doen dit nieuws zo snel mogelijk naar de achtergrond te laten verdwijnen en zullen zeker het verband met moslimextremisme niet vermelden. De dader zal wel een “verwarde” man zijn, al dan niet gekend door het gerecht, die al jaren vreedzaam in de stad woonde, goed geïntegreerd was maar onder de invloed van medicijnen was…einde verhaal. De hoofdvogel was weer Soenens, “niemand weet iets over de dader”, maar Soenens weet wel alles over Trump en wat hij “verkeerd” gedaan had. Wie is de eerste echte journalist van de regimepers die durft te zeggen dat dit een religieus geïnspireerde moord(poging) is, op straffe van ontslag uiteraard?

Plaats een reactie

Delen