Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (foto: Belga)

Uncategorized

Staatssecretaris de Moor positief over wegwerken achterstand asieldossiers

Wannes Neukermans

In juli 2022 nam het Commissariaat Generaal voor de Vluchtelingen en Staatslozen 1.809 beslissingen voor 2.215 personen. De grote achterstand wordt op die manier stelselmatig weggewerkt , zo meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor.

Onlangs keurde de federale regering een pakket maatregelen goed om de in- en uitstroom van asielzoekers in het opvangnetwerk aan te pakken. Eén van de maatregelen was dat het CGVS sneller en meer beslissingen moest nemen. “Niemand is gebaat bij lange procedures”, aldus de Moor. “Als beslissingen te lang op zich laten wachten, zitten mensen heel lang in de opvang van Fedasil.” Dat laatste zorgt ervoor dat er een tekort aan opvangplaatsen komt en dat mensen op straat moeten slapen.

Output opdrijven

Volgens de Moor moet het aantal beslissingen in de toekomst liggen tussen de 2.200 en 2.500 per maand, tegenover een gemiddelde van 1600 in de periode  januari tot mei 2022. De dienst heeft onmiddellijk actie ondernomen. Het CGVS werkt nu gestaag aan het opdrijven van de output, een hele uitdaging in de zomermaanden wanneer velen in verlof gaan en er normaliter een terugval in de beslissingen op te merken is.

“Iedereen werkt met man en macht om de procedures sneller te laten verlopen. De medewerkers van het CGVS doen ook in de zomermaanden extra inspanningen om tot een snellere dossierbehandeling te komen”, besluit de Moor. “Het CGVS toont zich flexibel en wendbaar en is een deel van de oplossing om de instroomen uitstroom van het opvangnetwerk aan te pakken.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/theo-francken-waarom-het-asielcrisisplan-van-nicole-de-moor-een-sof-is/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Staatssecretaris de Moor positief over wegwerken achterstand asieldossiers”

  1. M.a.w zet de sluizen maar open!In oktober 1914 werden de sluizen te Nieuwpoort ook opengezet,maar dit had tot doel om de instroom (van pinhelmen) tegen te gaan!De uitstromers vervoegen met een papiertje om het land te verlaten in de hand routinematig dan het leger van illegalen?! Op regelmatige basis eisen die met toegenaaide mond een collectieve regularisatie hierbij gesteund door de kerk en allerlei instanties.Weet staatssecretaris De Moor dat door premier Van Rompuy (CD&V) “in de zomer” van 2010 er tussen de 23.000 en 24.000 illegalen collectief werden geregulariseerd?! Kort samengevat dweilen met de kraan open mevrouw De Moor!

  2. Mogen wij van mevrouw De Moor (po- en wokistjes, doet iets aan die naam!) vernemen hoeveel van die afgehandelde dossiers uitwijzing inhouden en hoe en wanneer die zal worden uitgevoerd?

  3. Aan de beroepsprocedures word niet geraakt . Dit zou het verdienmodel van linkse togagangsters te veel in gevaar brengen . Het enige wat helpt is de instroom droogleggen . En na een eerste negatieve beslissing moeten ze fisiek het land uitgezet worden , en dan kunnen ze vanuit de andere kant van de maré nostrum op eigen kosten nog procederen . Mits het vooraf betalen van de gerechtskosten .

  4. 2500 behandelde dosiers 2500 woningen voor niet belgen per maand. Ik weet niet hoe mensen er hier over denken maar ik wordt er ziek van. Ik betaal 750€ voor een lawaaierig appartement met maar 1 slaapkamer en voor een sociale woning verdien ik teveel.

  5. is het nu zo moeilijk om die uitgeprocedeerden op een vliegtuig te zetten en ze af te zetten in hun land van herkomst,ze komen naar hier met een toeristenvisum of iets anders,het moet toch niet zo moeilijk zijn en als ze geen documenten bij zich hebben ze onmiddellijk aan de EU-buitengrens zetten.Pro deo advocaten mogen meereizen.

Plaats een reactie

Delen