Staatssecretaris Dermine (PS): "Netto koopkrachtstijging van minstens 100 euro nodig"

Thomas Dermine. Photo News

Binnenland politiek

Staatssecretaris Dermine (PS): “Netto koopkrachtstijging van minstens 100 euro nodig”

Belga Press Agency

De PS wil dat middenklassegezinnen hun netto koopkracht met minstens 100 euro naar omhoog zien gaan om de duurdere energiefactuur te betalen. Dat heeft staatssecretaris Thomas Dermine (PS) dinsdag gezegd bij Bel RTL.

De onmiddellijke uitdaging voor de regering zal zijn om steun te geven aan de middenklasse, die (nog) niet gedekt is door het sociaal tarief voor elektriciteit en gas, luidt het. “Bij de PS denken we dat er een stijging van de netto koopkracht met minstens 100 euro nodig is om de stijging van de energieprijzen te kunnen opvangen”, zei Dermine.

Bijkomende maatregelen om enerzijds de energiefactuur van burgers en bedrijven te verlagen en anderzijds de lonen te verhogen moeten volgens hem in elk geval door de regering worden besproken. “De PS zal dit morgen, tijdens het Overlegcomité, op tafel leggen”, voegde de staatssecretaris voor Relance er aan toe.

https://redactie.palnws.be/2022/08/dermine-ps-over-belasting-op-privejets-hebben-dit-soort-symboolmaatregelen-nodig-maar-compleet-verbod-is-beter/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Staatssecretaris Dermine (PS): “Netto koopkrachtstijging van minstens 100 euro nodig””

Plaats een reactie

Delen