Uncategorized

Stad Ieper schrapt vergunning Frontnacht

Belga Press Agency

Het schepencollege van de stad Ieper heeft dinsdagnamiddag unaniem beslist dat het festival Frontnacht niet kan plaatsvinden. Dat meldt het stadsbestuur dinsdag na overleg. Het festival zou plaatsvinden op zaterdag 27 augustus. Volgens de stad wordt niet voldaan aan de voorwaarde dat er geen band mag zijn met neonazisme en neofascisme.

Als onderdeel van de IJzerwake, de radicale afscheuring van de IJzerbedevaart, stond op zaterdag 27 augustus Frontnacht gepland. Het muziekfestival deed meteen heel wat stof opwaaien. Zo vormden verschillende oppositiepartijen en vzw’s samen het Vredescollectief Ieper om het festival een halt toe te roepen. Het collectief vond het niet kunnen dat de stad het festival een vergunning had verleend, onder voorwaarden, en toetste ook af of het festival aan de voorwaarden voldeed. Dat bleek al snel niet het geval te zijn.

Na heel wat druk van verschillende politieke partijen, is nu ook het Ieperse stadsbestuur tot die conclusie gekomen. Het festival kan dus niet doorgaan. “Er wordt immers niet voldaan aan de door de stad opgelegde voorwaarde dat er geen band mag zijn met neonazisme/neofascisme”, klinkt het bij het stadsbestuur. 

“Ter controle van de voorwaarden werd advies gevraagd onder andere aan de lokale politiezone en OCAD. Het rapport dat we recent ontvingen, duidt op een neonazistische en neofascistische signatuur van muziekgroepen die daar zullen optreden. Uiteraard is dit voor Ieper Vredestad onaanvaardbaar.”

Het stadsbestuur geeft nog mee dat de beslissing nu pas kon vallen gezien het de nodige adviezen en officiële informatie diende af te wachten. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

27 gedachten over “Stad Ieper schrapt vergunning Frontnacht”

  1. Omdat Conner Rousseau kennelijk negatief staat tegenover “Vrijheid van Meningsuiting” qua muziek ? Kennelijk beschikt hij wel over een Linkse zeer “lange arm”. Onthouden bij ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024.

  2. Behalve die affiche brengt het artikel te weinig informatie/duiding. Mogelijk zijn de leden van die muziekgroepen niet allemaal lieverdjes. Wat zeker is: de linkiewinkies die zich er tegen verzetten zijn zo wokebesnaard dat ze achter alles wat niet uit hun eigen meststal komt homo-, islamo- en andere -fobe drijverijen zien.

  3. België steunt wel Oekraïne dat binnen zijn leger het Azov regiment heeft.Dit regiment heeft in zijn vaandel identiek hetzelfde symbool als de fameuze 2nd SS Pantser Divisie Das Reich!Het is trouwens dezelfde Divisie die verantwoordelijk was voor het bloedbad in Oradour-sur-Glane en Tulle.Is het daarom misschien dat Poetin het steeds heeft over de denazificatie van Oekraïne?Op YouTube is er trouwens een interessante reportage over La Tuerie d’Odessa en 2014.

  4. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit linkse gedachtengoed enorm gaat ontploffen. Ik denk dat ‘ze’ het nu hier niet gaan bij laten en ik kan ‘ze’ geen ongelijk geven, het is er nu wel echt los over gegaan met hun linkse egoïstische dictatuur. Men kan een boog spannen tot hij breekt en volgens mij is dat niet meer veraf.

  5. Eerst vergunning verlenen voor het festival. Dan volgt een veto van de Conner Rousseau, voorzitter van de socialisten. Vervolgens vraagt men het advies van de politie en OCAD. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen om de vergunning te herroepen. Welnu dan zou ik principieel in beroep gaan bij de Raad van State. Waar is het hier fout gegaan? Naar verluidt maakt Conner Rousseau geen deel uit van het Ieperse college van burgemeester en Schepenen en zetelt hij evenmin in de gemeenteraad. Quid gemeentelijke autonomie? Als volkscommissaris Conner Rousseau zomaar gemeentelijke beslissingen virtueel kan overrulen, benoem hem dan in een trek volkscommissaris voor de lokale besturen, dan redt men ten minste de schijn van onze fake democratie (in Vlaanderen).

  6. Het onder druk van politiek extreem links en zonder bewijs (tja, waar is het bewijs in deze zaak?) word dit event geschrapt. Ze kunnen beter een gebed stonde houden voor de islaMIETJES en allen op hun knieën bidden uit de koran zoals elke vrijdag in elke moskee in belgië waar ze kunnen oproepen uit hun gesubsidieerde koran 2/24 om de ongelovigen te doden (en ze doen het nog ook) dan kunnen alle gesubsidieerde jeanetten van ocad daar mee gaan bidden want als ze niet komen, tja, dan zijn het (isla)MIETJES. Pure politieke invloed, wie gelooft nog een woord van ocad? Ikke ni.

  7. Wie zonet naar de Vlaamse Rode Televisie keek kon weer maar eens vaststellen dat alleen de linkse vriendjes aan het woord kwamen (en dan wil ik me nog niet uitlaten over die superhypocriete glibberaal die deze beslissing uiteraard niet nam vanwege politieke druk toch?). Niemand gezien van de organisatie, geen enkel lid van een of andere band, niet een fan. Zo kennen we de linkse media weer. Zum kotzen🤮

  8. Kaviaarsocialist conner rousseau veroordeelt het muziekfestival in Ieper van zijn geestesgenoten de national socialisten, oftewel Nazi”s. Heeft hij geen VIP kaart gekregen misschien?

  9. Als men Seig Heil begint te toeteren stopt het evengoed voor mij. Maar als nu Voorruit met Rousseau op kop begint over extreem rechts, laat hem liever eerst in eigen partij kijken. Te laf om een extremist, die geloof boven politiek zet en roept dat onverdoofd slachten geen pijn doet aan de dieren omdat “allah” ervoor zorgt dan is zijn reactie op zijn minst hypocriet. Al even hypocriet is het toedekken van het gesjoemel bij Pukkelpop, met een “socialist” als boegbeeld die vooral zichzelf verrijkt, de groepen wil laten doorspelen zelfs als er doden gevallen zijn op “zijn” festival” en vooral miljoenen eist en dan nog ook krijgt voor festivals die door corona niet hebben kunnen doorgaan. Wat met het feit dat ook Vooruit al maanden weet welke groepen er zullen optreden, maar nu plots komen de teksten van die groepen in het nieuws? Bovendien kan je weer geen betere publiciteit geven aan extreem rechts door het net voor het festival te verbieden hun groepen te laten optreden.

  10. Ik snap echt niet waar die organisatoren met hun gedachten zaten. Nazibands uitnodigen op een Vlaams-nationalistisch treffen? Wat een oerslecht idee. Het enige wat je daarmee bereikt is potentiële VB- en NVA-kiezers terug naar de trado-partijen jagen en een “zie je wel dat rechts allemaal nazi’s zijn”-teneur in de mainstream media.

  11. Eerst Frontnacht, dan de IJzerwake ? Voorwaar ik zeg u : het is begonnen met de gecoördineerde aanval tegen rechts (lees maar eens de commentaar van ene Vincent Scheltiens, crypto-stalinist) en 2024 komt dichterbij. Kom toch eens in het verzet tegen al dat het links gespuis.

  12. Door het schrappen van frontnacht, de helft van de afleveringen FC de kampioenen,
    2 milj euro spenderen aan het terughalen van IS koppensnellers en fors investeren in het nazi-netwerk van Erdogan heeft Belgie nipt een derde wereldoorlog vermeden.
    Proficiat. De hypocrisie van de politieke kaste en de media is nauwelijks nog te harden.

  13. De Belgische staatsveiligheid is geïnfiltreerd door linkse ratten die graag willen dat wij niet weten dat nazisme en fascisme door socialisten werden uitgevonden. Ze krijgen hun orders van de CIA die de vorige nazi’s naar Argentinië afvoerde met een onderzeeër. Deze keer zijn wij met een miljoen patriotten en er gaat geen onderzeeër komen voor jullie. Als alles straks in puin ligt door de linkse ratjes, gaan we jullie vinden en er voor zorgen dat mensen begrijpen dat jullie de nazi’s waren wanneer je met pek en veren door de straten gestuurd wordt. Mijn grootvader is een werkkamp ontsnapt MF-ers.

  14. Bij dit alles is er nu ook al een (linkse) historicus van UGent die op de V(?)RT radio al opperde om, gezien het fascistische karakter van de IJzerwake, het beter zou zijn dat het Ieperse gemeenbestuur meteen ook de IJzerwake zou verbieden. Zal het uiteindelijk zo’n vaart lopen?

Plaats een reactie

Delen