Agent poseert met Kyle Rittenhouse (Bron: Facebook)

Cultuuroorlog

Storm van kritiek rond agent die foto post met Kyle Rittenhouse

Redactie PAL

In de Verenigde Staten is heisa ontstaan rond een foto die op de Facebookpagina van een lokaal politiekorps in Texas werd gedeeld. Daarop poseert een agent met Kyle Rittenhouse. Die laatste is populair in rechtse kringen omdat hij vrijgesproken werd nadat hij uit zelfverdediging twee mensen doodschoot op een Black Lives Matter-protest.

De feiten waarvoor Rittenhouse zich eind vorig jaar voor de rechtbank moest verdedigen speelden zich af op 25 augustus 2020, tijdens Black Lives Matter-rellen in de stad Kenosha. Die nacht bewaakten Rittenhouse en een groep gewapende vrijwilligers een autohandel die de avond ervoor in brand was gestoken. Nadat Rittenhouse een brandje had geblust, werd hij achtervolgd door een relschopper genaamd James Rosenbaum, die naar Rittenhouse’s AR-15 geweer greep. Rittenhouse vuurde vier keer, waarbij hij Rosenbaum raakte en hem dodelijk verwondde.

Vrijspraak

In de achtervolging van Rittenhouse door een razende menigte werd hij door Anthony Huber met een skateboard op het hoofd en in de nek geslagen. Rittenhouse vuurde één schot af, waarbij Huber werd gedood. Een andere betrokkene, Gaige Grosskreutz, die gewapend was met een pistool, hief zijn handen boven zijn hoofd en viel Rittenhouse aan met zijn geweer op hem gericht. Rittenhouse vuurde en verwondde Grosskreutz in zijn arm.

De rechtszaak die op deze feiten volgde kon op enorm veel media-aandacht rekenen en werd live uitgezonden. Daar werd hij echter over de hele lijn vrijgesproken door de jury, die akkoord gingen met de redenering dat hij uit zelfverdediging handelde. Eerder had de rechter ook al de aanklacht voor wapenbezit door een minderjarige ongegrond verklaard.

Verhuis

Onlangs kondigde Rittenhouse aan dat hij zou verhuizen naar Texas omdat hij daar naar de Texas A&M University zou gaan. Dat werd echter tegengesproken door een woordvoerster van de universiteit, die stelde dat Rittenhouse nog niet was toegelaten en dat hij nog wat zaken op orde moest brengen voor zijn kandidatuur al dan niet goedgekeurd kon worden. Het is waarschijnlijk om die reden dat Rittenhouse zich in Texas bevond.

Toen hij bij een routinecontrole aan de kant werd gezet herkende de agent Rittenhouse en vroeg of hij samen op de foto wou. Die foto werd later gedeeld op de Facebookpagina van het lokale politiekorps. “Doe jullie stops, je weet nooit wie je tegen kunt komen”, staat er in het opschrift. “Vandaag was het Kyle Rittenhouse. Welkom in Texas!”

Reacties

Dat bericht kon echter op weinig sympathie rekenen. “Ziek dat jullie van hem een held proberen te maken”, stelt iemand. “Zowel de agent in kwestie als het hele korps, schaam jullie diep!” Iemand anders denkt dan weer dat Rittenhouse een voorkeursbehandeling kreeg. “Hij wordt tegengehouden voor een verkeersovertreding en komt er vanaf met een selfie. Geldt die behandeling voor iedereen?” Ten slotte zei iemand anders nog dat het een logische foto is omdat “zowel de agent als Rittenhouse mensen kunnen doodschieten zonder gevolgen”.

Het korps had deze reacties duidelijk niet verwacht en reageerde in dezelfde post. “We moeten iets gemist hebben, want deze jonge man werd toch gearresteerd, in verdenking gesteld en dan vrijgesproken door een jury?”, stellen de agenten. “Is dat niet hoe dit land werkt? De haat in deze reacties is verschrikkelijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Storm van kritiek rond agent die foto post met Kyle Rittenhouse”

  1. Slechte verliezers zijn de pocowoko’s. Het past perfect in hun ideologie van ‘nooit vergeten, nooit vergeven’. Ze hebben duidelijk schrik, want weten dat ze tegenover redelijke argumenten onderuit gaan.

  2. Wie ooit de beelden heeft gezien van dit gebeuren kan alleen maar concluderen dat hij handelde uit wettige zelfverdediging.Dat de linkse pocowoko’s,die dagenlang terreur zaaiden en mensen doodsloegen, niet akkoord gaan met een vrijspraak door een jury bewijst alleen maar dat hun agenda uit anarchisme bestaat.Trouwens de partij van Biden heeft nooit afstand genomen van de terreur en misdaden begaan door linkse dolgedraaiden.Veel Democratische burgemeester die in koor defund the police zongen zien hun steden ten ondergaan aan geweld,moorden,plunderingen,anarchie en drugs…Bij de NYPD alleen al namen honderden agenten ontslag of vroegen vervroegd pensioen aan.

Plaats een reactie

Delen