Theo Francken scherp voor VRT na 'ontmenselijking' Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: "Van het padje met 250 miljoen euro belastinggeld per jaar"

Theo Francken. Photo News

Uncategorized

Theo Francken scherp voor VRT na ‘ontmenselijking’ Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: “Van het padje met 250 miljoen euro belastinggeld per jaar”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over de openbare omroep VRT. De aanleiding hiervoor is een controversiële uitspraak van ‘Switch’-presentatrice Fien Germijns. De “nieuwe leading lady” van de VRT, die 150.000 euro per jaar opstrijkt, ‘ontmenselijkte’ in een aflevering van het populaire spelprogramma Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Kamerlid Dries Van Langenhove.

https://redactie.palnws.be/2022/08/vrt-presentatrice-ontmenselijkt-tom-van-grieken-en-dries-van-langenhove-als-neutraliteit-niet-wordt-gerespecteerd-moet-subsidiekraan-dicht/

Op sociale media ontstond vrijdag heel wat ophef over een uitspraak van ‘Switch’-presentatrice Fien Germijns (27). “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen”, verklaarde ze donderdagavond in een aflevering van het spelprogramma. Vlaams Belang verwijt haar beide politici te “ontmenselijken” en vindt dat de subsidiekraan moet worden dichtgedraaid als de neutraliteit van de openbare omroep niet wordt gerespecteerd.

Ook N-VA-Kamerlid Theo Francken is niet te spreken over de uitspraak van Germijns. “Onze openbare omroep cancelt afleveringen van FC De Kampioenen via een of andere ‘cancelraad’, schrapt het lokale ochtendbulletin op Radio 2 en ontmenselijkt extreemrechts”, schetst hij. “Van het padje met 250 miljoen euro belastinggeld. Per jaar.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Ongepast en contraproductief”

Verder roept Francken de VRT op om te stoppen met haar alarmisme en het grootmaken van de politieke extremen “via enerzijds promo en anderzijds laaghartige aanvallen die eigenlijk ook promo zijn”. “Laten we het gevecht met de extremen gewoon uitvechten in de studio van prachtige programma’s zoals De Ochtend, De Afspraak, Terzake, De Zevende Dag en dan in het stemhokje. Zoals dat hoort in een democratie. Morele beschimpingen zoals deze dame doet, zijn ongepast en contraproductief”, oordeelt hij.

Volgens het N-VA-Kamerlid zou Germijns zich beter verontschuldigen voor haar uitspraak. “De VRT zou dit beter in de gaten moeten houden”, besluit hij. “Tom Van Grieken zet dit direct online en scoort hiermee enorm. VRT verliest geloofwaardigheid. Domme zet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Theo Francken scherp voor VRT na ‘ontmenselijking’ Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: “Van het padje met 250 miljoen euro belastinggeld per jaar””

  1. Deze vooringenomen madame heeft gewoon geen duidelijk zicht op de politieke verhoudingen in Vlaanderen. Die sluiten inderdaad al een tijd niet meer aan bij de attitude in de VRT. Het valt te vrezen voor haar dat ze in haar eigen voet heeft geschoten, en het ziet er naar uit dat de VRT van de brokken zal delen. Dat Crabbé, ook zo een geldverdiener uit dezelfde stal ook maar beter oppast in het vervolg voor ondoordachte, politiek getinte uitspraken.

  2. Theo Francken vermoedt dat het VB door de domme uitspraak van de ‘leading lady’ punten scoort. Wat hij “prachtige programma’s” van de V(?)RT noemt is overigens voor discussie vatbaar.

  3. Word ons geld dan zo verbrast aan extreem linksen die 150.000 € verdienen voor een stom spelletje op televisie? Subsidies drastisch verminderen en germains een boete op leggen van 100.000 €, velen verdienen nog niet eens 50.000 €.

  4. Waar is jouw grote roerganger ?
    Meer en meer krijg ik het gevoel dat Theo Francken mag reageren om de rechtse flank van de N-VA te plezieren, maar dat hij helemaal niet de gedachten van de top van N-VA vertegenwoordigt.
    Als ex N-VA spijt het me om te concluderen dat N-VA helemaal niet meer de partij is van 10 jaar geleden

  5. De VRT is al jaaaaren lang een extreem linkse zender, waar er constant aan eenrichtingsverkeer aan verslaggeving gedaan wordt , beseffen ze wel dat ze hierbij dikwijls met scherp schieten in de rug van hun eigen Vlaams volk , schieten op uw eigen identiteit
    Walgelijk

  6. Het probleem mijnheer Francken is dat in die prachtige programma’s zoals Terzake, De Zevende Dag…het steeds dezelfde mensen zijn die hun zegje mogen komen doen en het VB, rekening houdende met hun aantal kiezers zo goed als nooit worden uitgenodigd?

  7. Die vette troela Fien dient ontslagen zonder vooropzeg wegens “zware fout”. Toelagen aan dat VRT-onding dienen afhankelijk gemaakt naargelang de graad van neutraliteit en objectief correcte verslaggeving zonder PoCo-propaganda van de sossenrode omroeptoeter, kennelijk overbevolkt met Gents PoCo-journaille.

  8. Theo, voeg daad bij woord en schrap een deel van de subsidies aan de VRT, te beginnen met die wedde van 150.000€/jaar aan die troela. Kom nu eens echt uit je schelp want veel woorden, weinig daden zijn het handelsmerk van NVA geworden de afgelopen jaren. Zet politieke druk op de VRT, NVA is toch de “grootste” en de “kingmaker” met de Vlaamse regering, om dergelijke daden te stellen. Of wordt het weer wat getweet en dan weer “business as usual”? Gaat u dit ook weer laten passeren?

  9. Haatoproepen tegen VL nationalisten behoort tot het DNA van extreem linkse VRT, en dat extremisme wordt aangemoedigd door partijen die het cordon sanitaire ondersteunen. Onbegrijpelijk dat Jan Jambon verantwoordelijk voor de verloedering van de Vlaamse cultuur ook in dit beleidsdomein schuldig verzuim pleegt. Blijkbaar loont het meer om nationalisten te stalken en te schofferen, en landbouwbedrijven om zeep te helpen. Hoelang nog gaan we die Vlamingenhaat in Vlaanderen nog tolereren?

Plaats een reactie

Delen