Topwedstrijd tussen Oleksander Usyk en Anthony Joshua zeer lucratief

promotieaffiche

Uncategorized

Topwedstrijd tussen Oleksander Usyk en Anthony Joshua zeer lucratief

Carl Deconinck

De kamp tussen de Oekraïense kampioen en zijn Britse uitdager is sportief heel belangrijk aangezien de WBA, IBF, WBO, IBO en The Ring titel bij de zwaargewichten allemaal op het spel staan. Maar daarnaast is er ook een financieel plaatje dat de belangen nog hoger doet oplopen.

Anthony Joshua verdiende al goed zijn boterham. In 2020 verdiende hij ongeveer 47 miljoen dollar en zijn totale nettowaarde wordt geschat op 80 miljoen dollar. Eerder tekende hij een exclusief contract bij streamingsdienst DAZN ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro.

Maar ook de kamp van aanstaande zaterdag is de moeite waard. Er staat 154 miljoen euro op het spel. Dat wordt deze keer gelijk verdeeld tussen bijde vechters. Ze rapen dus elk sowieso 75 miljoen dollar, met daarbovenop dan nog eens extra bonussen dankzij sponsors. Dat is een flink pak meer dan bij de eerste ontmoeting. Toen verdiende Joshua 13,6 miljoen dollar, plus 60 procent van het televisiegeld. Usyk verdiende 4,1 miljoen dollar en 40 procent van het televisiegeld. De nettowaarde van de Oekraïner staat momenteel op 4 miljoen dollar.

Een deel van het geld komt van Saoedi-Arabië, dat 130 miljoen dollar betaalde om de kamp, ‘rage at the red sea, te organiseren in het land. Deze keer eiste Usyk een gelijk aandeel omdat hij nu de kampioen is. Omdat zijn land in oorlog is, belooft hij ook om een deel te schenken aan oorlogsslachtoffers uit zijn eigen land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen