Tyson Fury keert al terug uit zijn zelfverklaard bokspensioen

Shutterstock

Uncategorized

Tyson Fury keert al terug uit zijn zelfverklaard bokspensioen

Carl Deconinck

Na zijn laatste gevecht tegen Dillian Whyte ter verdediging van zijn WBC titel in Wembley, zei Fury dat hij zou stoppen met de sport. Hij bleeft echter hard doortrainen en nu vertelde hij op sociale media dat hij opnieuw zal boksen.

Tyson Fury zei in een video enkele dagen terug dat hij het zou opnemen tegen Derek Chisora. Een tegenstander waar hij reeds 2 keer van kon winnen. Tyson wilde er een triologie van maken. Het gevecht had in het Principality stadion moeten doorgaan, in september. Maar dat gaat niet door. Chisora zou teveel geld eisen voor het gevecht. Daarop reageerde Fury in weinig vriendelijke woorden.

De keuze voor Chisora was op zich al vreemd, aangezien Fury de wedstrijden domineerde. De promotor van de Gypsy King, Bob Arum, vertelde deze week wat iedereen verwachtte: zijn team wil de kat uit de boom kijken en wie er als overwinnaar naar voor treedt in de kamp tussen Anthony Joshua en Oleksander Usyk.
“Iedereen wacht tot het gevecht over een week vanaf zaterdag plaatsvindt en dan zullen we onderzoeken of het haalbaar is om een gevecht te doen voor de volledige unificatie. Hij maakt plezier, in godsnaam! Neem het niet serieus!” zei Arum.

Intussentijd is de bokskampioen ook bezig met een Netflixreeks, een tiendelige documentaire over zijn leven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen