Foto: Shutterstock

Binnenland politiek

Uw mening: 50 km/u moet in de bebouwde kom de norm blijven

Wannes Neukermans

Groen en Vooruit willen van 30 kilometer per uur de norm maken in de bebouwde kom. Beide partijen gaan ervan uit dat dit het aantal dodelijke slachtoffers bij voetgangers kan terugdringen. Uit onze peiling van afgelopen week blijkt dat de PAL NWS-lezer dat geen goed idee vindt.

64 procent van de lezers vindt dat 50 km/u de norm moet blijven in de bebouwde kom. Verschillende lezers zijn van mening dat de zwakke weggebruiker ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen. “Als voetgangers en fietsers al eens zouden beginnen met zelf de bestaande verkeersregels toe te passen, zou het aantal verkeersongelukken waarbij zij betrokken zijn, drastisch dalen”, reageert iemand. “Bij elke rit die ik maak, kan ik de overtredingen niet tellen.”

Twintig procent is van mening dat lokale besturen vooral zélf moeten inschatten waar er 50 al dan niet 30km/u mag gereden worden. Zij kunnen immers op kleinere schaal kijken waar een snelheidsverlaging nuttig is.

Slechts 6 procent vindt dat 30km/u in heel Vlaanderen de norm moet worden. Tien procent vindt dan weer dat álle snelheidsbeperkingen de schop op moeten. Zij gaan ervan uit dat bestuurders zelf wel aangepast rijgedrag zullen vertonen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Uw mening: 50 km/u moet in de bebouwde kom de norm blijven”

  1. Ik vind dat 1 km/u nog meer garanties geeft (duwen of Flinstone auto’s) Alsook stoppen met ademen gaat minder CO2 uitstoten. Dat laatste moet wel gedurende een jaar getest worden door alle groen/rode tuinkabouters en hun kiesvee.🤔

  2. Misschien beginnen met onderscheid te maken tussen personenvoertuigen en vrachtwagens + 3.5 ton. Vervolgens toezicht houden op voertuigen die hun snelheid niet aanpassen op kruispunten waar de voorrang van rechts van toepassing is en op de niet-naleving van de voorrangregels in het algemeen.

  3. Op 28.09.2018 verklaarde de Antwerpse burgemeester Bart Dewever in Knack:” Op bepaalde fenomenen zoals drugs zetten we zwaarder in en boeken we nog betere cijfers”.
    Tja, verslaafdheid begint met verlies van de realiteit.

  4. Ik hoop dat de 50 km blijft want ik kom nu al bijna niet meer in de steden want ik heb lange benen en vrees constant dat ik op een onbewaakt moment wat steviger doorstap, men mij zal flitsen.

Plaats een reactie

Delen