Oproep om Nationale Veiligheidsraad bijeen te roepen en leger in te zetten tegen drugsgeweld Antwerpen

Belgisch leger (foto: Shutterstock)

Uncategorized

Uw mening: het leger moet worden ingezet in ‘war on drugs’

Anton Schelfaut

Schietpartijen, granaataanslagen, verdachte overlijdens, liquidaties, huizen die beschoten worden, auto’s die in brand worden gestoken… De lijst van geweldincidenten gelinkt aan de Antwerpse drugsmaffia wordt steeds langer. Toch heeft het volgens de lezers van PAL NWS nog zin om de Antwerpse drugshandel manu militari te bestrijden. Dat blijkt uit de resultaten van de vorige Vraag van de Week.

Deze zomer werden er al een twintigtal aanslagen gepleegd tegen huizen van geviseerde families die gelinkt worden aan de drugsmaffia. De situatie dreigt uit de hand te lopen en de Antwerpse politiediensten slaakten al een noodkreet. Zij kunnen de druk niet meer aan en moeten steeds meer beroep doen op hun federale collega’s.

De meerderheid van de lezers van PAL NWS (62 procent) is van mening dat de ‘war on drugs’ van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) nog zin heeft. Zij vinden dat het tijd is om het leger in te zetten en strenger op te treden tegen drugs- en geweldincidenten. “Indien we de huidige situatie laten begaan, krijgen we uiteindelijk Latijns-Amerikaanse toestanden in Antwerpen”, waarschuwt Katharina. “Geweld, veroorzaakt door de georganiseerde misdaad, moet dus streng aangepakt worden.”

25 lezers (27 procent) zijn dan weer van mening dat het Antwerpse stadsbestuur het in deze omstandigheden nog redelijk goed doet en op dezelfde manier moet verder werken. Ook voor hen mag de Antwerpse drugsmaffia geen vrij spel krijgen. “Ik wil benadrukken dat mijn mening niet uitsluit dat het leger de lokale politie kan bijstaan. Maar Bart De Wever met alle zonden van Israël beladen, lijkt mij niet niet eerlijk”, reageert Nachtbraker, daarbij verwijzend naar de kritiek van coalitiepartner Vooruit.

Tijd voor alternatieve strategie

Slechts 10 lezers (11 procent) vinden dat het tijd is om een alternatieve strategie uit te werken om de drugsoverlast en het geweld een halt toe te roepen. “De ‘war on drugs’ zal je nooit winnen zolang je naast de dealers ook de gebruikers niet hard aanpakt”, oordeelt janhammerbacher. “Wie betrapt wordt, krijgt momenteel een GAS-boete. Pak de vraag aan, dan zal het aanbod vanzelf dalen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Uw mening: het leger moet worden ingezet in ‘war on drugs’”

  1. Zouden we het leger niet beter inzetten om onze grenzen te beschermen? Het leger politiebevoegdheid geven wordt gemakkelijk misbruikt door de liberale top om onze grondwettelijke rechten offline te plaatsen. Het is erg genoeg dat de integriteitsschendingen van de burger door de politie nog steeds niet gesanctioneerd kunnen worden door een falende liberale en CD&V overheid.

  2. En als de strijd tegen de drugmaffia nu eens zou botsen, op dezelfde grenzen, als deze tegen de bende van Nijvel? In Colombia rezen er ook technische problemen tijdens de oorlog tegen het drugkartel. Juist, de politieke agenda van de CIA op het terrein.

Plaats een reactie

Delen