Vladimir Poetin (Photonews)

Vladimir Poetin (Photonews)

Uncategorized

Washington wil Oekraïens conflict rekken en de wereld “destabiliseren”, zegt Poetin

Belga Press Agency

De Russische president Vladimir Poetin beschuldigt de Verenigde Staten er dinsdag van het conflict in Oekraïne te willen rekken en de wereld te “destabiliseren” met het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan.

“De situatie in Oekraïne toont aan dat de VS het conflict willen rekken. En ze handelen op dezelfde manier door mogelijk conflicten te veroorzaken in Azië, Afrika en Latijns-Amerika“, zei Poetin tijdens een speech voor de Internationale Veiligheidsconferentie in Moskou. 

“Het Amerikaanse avontuur in Taiwan, dat is niet simpelweg een bezoek van een onverantwoordelijke politica, maar maakt deel uit van een opzettelijke en bewuste strategie om de situatie in de regio en in de wereld te destabiliseren en chaotisch te maken”, klonk het. Het gaat om een “brutale demonstratie van hun gebrek aan respect tegenover de soevereiniteit van andere landen en hun internationale verplichtingen”, aldus Poetin nog, die spreekt van een “zorgvuldig voorbereide provocatie”

De relaties tussen Washington en Moskou zijn erg gespannen sinds de inval in Oekraïne op 24 februari, nu de VS Oekraïne steunen met wapens. Omdat het Westen zware sancties heeft opgelegd tegen Rusland, wil Moskou de relaties met Aziatische en Afrikaanse landen aanhalen, en in het bijzonder met China. 

Moskou noemde het bezoek van Pelosi aan Taiwan eerder deze maand al een provocatie en heeft verklaard dat Peking het recht heeft om de “nodige maatregelen te nemen om zijn soevereiniteit te beschermen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

8 gedachten over “Washington wil Oekraïens conflict rekken en de wereld “destabiliseren”, zegt Poetin”

  1. Hij heeft geen ongelijk. maar is zelf niet de aangewezen persoon om dit te verwoorden. Ook over soevereiniteit van naties zou er hij zelf best het zwijgen toedoen.. Dat de provocatie van d VSA zorgvuldig was voorbereid valt nog te bezien; misschien even zorgvuldig uitgestippeld als hun terugtrekking uit Afghanistan?

  2. Zeker geen fan van Putin, maar dat de USA zijn wapenverkoop nodig heeft voor de economie staat als een paal boven water…

    Uiteraard moeten ze hun ook niet laten pesten, en dwaze beslissingen nemen zoals binnenvallen . ..

  3. America is back zei Biden toen hij Brussel bezocht.Niet alleen vanwege het (schalie)gas en de aardolie rinkelt de kassa aan de overkant van de plas ook de wapenfabrieken draaien overuren.

  4. Eerst het schoothondje van bazeke Xi, nu de papegaai van bazeke Xi. Wil iemand Putler ook eens uitleggen dat zijn mannen best niet met te veel tegelijk op te veel plaatsen en dan nog om de haverklap te dicht bij vliegvelden en zo een sigaret opsteken? Voor je het weet ontploft er weer iets…

  5. Poetin heeft gelijk.Demente joe wil met clown zelensky Europa omvolken en verarmen en het moet gezegd,zij zijn goed bezig,onze linkse politiekers in belgistan en in de EU commissie willen het niet begrijpen.Een zangwedstrijd in Ieper met enkele nationalisten zou veel gevaarlijker zijn voor de vrede in Europa,zover zijn we gekomen.Kom ,we gaan er nog ene drinken en nog enkele mietjes asiel geven,santé

Plaats een reactie

Delen