Hulpinzameling voor Oekraïense vluchtelingen in Genk (Photonews)

Hulpinzameling voor Oekraïense vluchtelingen in Genk (Photonews)

Uncategorized

Weinig Oekraïense vluchtelingen in België hebben al werk gevonden

Belga Press Agency

Het blijkt moeilijk om de Oekraïense vluchtelingen in ons land naar een job te leiden. Dat schrijft L’Écho dinsdag. Meer dan 80 procent van de Oekraïense vluchtelingen in België zijn vrouwen. Ze beschikken vaak over solide kwalificaties. Maar het merendeel is van plan zo snel mogelijk naar huis terug te keren.

Van de ongeveer 50.000 Oekraïense vluchtelingen die sinds maart naar België gekomen zijn, wonen er ongeveer 30.000 in Vlaanderen, 7.000 in Brussel en 13.000 in Wallonië. In Vlaanderen hebben 3.356 Oekraïense vluchtelingen zich intussen aangemeld bij arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. In Wallonië openden 1.255 vluchtelingen een dossier bij Forem. In Brussel zijn 1.323 vluchtelingen ingeschreven bij Actiris.

Het aantal Oekraïense vluchtelingen dat langs de arbeidsbemiddelingsdiensten een job gevonden heeft, ligt nog lager. VDAB maakt melding van 543 werkende Oekraïense vluchtelingen in Vlaanderen, Forem spreekt van 170 vluchtelingen in Wallonië. Over de situatie in Brussel is voorlopig geen cijfer beschikbaar.

VDAB nuanceert de cijfers. Zo hebben niet alle Oekraïners die in Vlaanderen aan de slag zijn, hun job langs de arbeidsbemiddelingsdiensten gevonden. Van de Oekraïense vluchtelingen die nog geen werk hebben gevonden, zijn sommigen psychologisch getekend door het geweld. Anderen moeten voor hun kinderen zorgen, noteert L’Écho.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Weinig Oekraïense vluchtelingen in België hebben al werk gevonden”

  1. Wat toont dit aan?
    1 – Zij zijn geen landverhuizers zoals wij die al langer kennen, maar willen zo gauw mogelijk naar hun land terug.
    2 – Het zijn vooral vrouwen, met kinderen, waar ze moeten voor zorgen.
    3 – Deze vrouwen willen zo vlug mogelijk weer met hun gezin verenigd worden en dit in hun eigen land.
    Vergelijk alleen deze vaststellingen eens met het migrantenprobleem dat wij al decennialang kennen. Wij zouden al flink opschieten mochten de kranten ook dat probleem eens open benoemen, maar het punt is dat hierdoor het kiesvee van bepaalde partijen in vraag zou worden gesteld.

  2. Waarom zouden ze ? Het PoCo-narratief luidt toch dat de “gebraden kiekens hier aan de bomen groeien” uiteraard niet voor het door autochtonofoob wanbeleid verguisd Eigen Volk !

  3. ik heb daar een ander idee over.Die vertrekken nooit meer,ze krijgen drie tot viermaal meer geld zonder te werken dan door te werken in hun thuisland.Laat clown-zelensky vallen met zijn navo en eu lidmaatschap en ze kunnen allen terug,.Geloof me ,ze zullen hier blijven eenmaal de bananen-trein hier ook kan blijven,de rest zal geschiedenis wezen.

  4. 🤣🤣🤣Enkel onze linkse woke leugenaars van politici en pers voorspelden dat ze bijna allemaal direct een job zouden hebben. Als ge geen kloten moet doen en ge krijgt meer geld hier dan elders waarom zou je dan gaan werken, sufferds.

  5. Zouw het niet kunnen dat ze lui zijn en hier niet echt iets willen doen! Als ik ze zie rondrijden met hun ‘Porsche -Audi -Mercedes – dan denk ik niet dat dit arme drommels zijn 😉

Plaats een reactie

Delen