Zwitserse hooligans krijgen bevel om grondgebied te verlaten: "Amokmakers zijn hier absoluut niet welkom"

Nicole de Moor. Photo News

Uncategorized

Zwitserse hooligans krijgen bevel om grondgebied te verlaten: “Amokmakers zijn hier absoluut niet welkom”

Anton Schelfaut

De 23 Zwitserse hooligans die woensdagavond werden opgepakt nadat ze supporters van voetbalclub RSC Anderlecht aanvielen op een terras in Brussel hebben het bevel gekregen om het grondgebied te verlaten. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v). “Amokmakers zijn hier absoluut niet welkom”, benadrukt ze. “Ik zie er geen graten in om korte metten te maken met hooligans die niets anders doen dan schade aanrichten.”

Iets voor 21 uur gisteravond kwam het aan restaurant Le Falstaff, aan het Brusselse Beursplein, tot een confrontatie tussen hooligans van RSC Anderlecht en het Zwitserse Young Boys Bern. Een dertigtal gemaskerde supporters ging met elkaar op de vuist, waarbij het restaurant zware schade opliep. Beide ploegen nemen het vanavond tegen elkaar op in het kader van de Conference League.

In de nasleep van het incident kon de politiezone Brussel Zuid 23 Zwitserse hooligans inrekenen. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft hen het bevel gegeven om het grondgebied te verlaten wegens het verstoren van de openbare orde. Als ze dat niet doen, kunnen ze overgebracht worden naar een gesloten centrum en van daaruit verwijderd worden. In dat geval riskeren ze ook een inreisverbod, waardoor ze België drie jaar niet meer binnen mogen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Zwitserse hooligans krijgen bevel om grondgebied te verlaten: “Amokmakers zijn hier absoluut niet welkom””

  1. Ze zullen onder de indruk zijn van “het bevel het grondgebied te moeten verlaten”. Er lopen er hier tienduizenden rond die een container vol met van die briefjes “het grondgebied te moeten verlaten” kunnen vullen. Enige verschil is dat het hier om Zwitsers gaat, geen gekleurden of geen aanhangers van een bepaald geloof.

  2. Zomaar laten lopen ? Logisch zou toch zijn dat ze eerst betalen en dan hup buiten met een stamp onder hun broek.
    Zolang ze niet betalen, een gratis verblijf in Vorst met 10 in een cel als het moet.

  3. Maar zie, deze amokmakers worden het land uitgezet, terecht, maar waarom dan niet al die allochtone amakmakers, zoals in de Blaarmeersen, aan de Kust e.d.??? Oja, ze hebben het islamitisch kleurtje, dat kan toch niet hee…
    Ongelooflijk, links, islam, pocowoko, groen, olvd, cd&v, vooruit, ps,…= communisme…bwahhhhhhhh

  4. Is dit niet eerder een taak voor binnenlandse zaken ? Zou de Moor zich niet beter bezighouden met haar eigen amokmakers aan het klein kasteeltje ? Gaat ze die na hun eventuele afwijzing ook in gesloten centra onderbrengen of begeleiden naar de grens ? Ik dacht het niet, zij krijgen gewoon een papiertje en duiken later onder.

  5. Steekvlam verklaringen en dito politiek van De Moor! Hoe zit het met de illegalen die onze gevangenissen bevolken of diegenen die reeds verschillende malen een papiertje om het grondgebied te verlaten toegestopt kregen? Niet begeleiden tot aan de grens mevrouw ,maar linea recta naar hun thuisland.

  6. Of hoe een kersverse staatssecretaris zich al onsterfelijk belachelijk maakt. Te ver doorschieten in deugdpronker te zijn bereikt meestal het omgekeerde resultaat. Ze heeft nog niet door dat soms zwijgen het goud is …

  7. Paul, jij hebt het bij het rechte eind. Veel commentaarschrijvers hier moeten het licht nog zien. Vraag is, wat hebben die Berners meegemaakt bij de heenmatch van Anderlecht ? … om zo’n revanche te nemen. Dat komen we niet te weten.
    En bij de andere vernielingen in Brussel weet de politie niemand te herkennen en dus ook niet te vervolgen. Punt aan de lijn.
    Twee maten en één gemakkelijk gewicht voor die Zwitsers. Het ander gewicht blijft op onze maag liggen.

Plaats een reactie

Delen