Azerbeidzjaanse militairen verkrachten, martelen en doden Armeense soldate: "Ultieme vorm van wreedheid"

Anush Abetyan. Foto: Twitter

Uncategorized

Azerbeidzjaanse militairen verkrachten, martelen en doden Armeense soldate: “Ultieme vorm van wreedheid”

Sonja Dahlmans

Diverse media en het Armeense ministerie van Defensie melden dat Azerbeidzjaanse soldaten een Armeense soldate hebben verkracht en vermoord. De benen en vingers van de vrouw zouden zijn afgehakt. Een aantal van de afgehakte vingers werden in de mond van het dode lichaam gestoken. Het ontblote, verminkte lichaam van de vrouw werd op camera vastgelegd en door de Azeri zelf verspreid op sociale media.

Op de beelden is te zien dat de vrouw een oog mist en dat in de oogkas een steen is gezet. Op haar ontblote borsten en buik is een tekst geschreven. De man die de beelden maakt, zegt: “Kijk naar deze hoer, zij is een steen geworden.”

Terwijl men de gruweldaden begaat en filmt, is gelach te horen. De authenticiteit van de beelden is inmiddels bevestigd door het hoofd van de Armeense strijdkrachten, Edward Asyran.

Schending van internationaal recht

Tijdens een bezoek van een aantal diplomaten aan de beschoten stad Jermuk werd de video getoond. Asyran verklaarde daarbij: “Ik kan geen woorden vinden om te beschrijven wat ze gedaan hebben met deze Armeense soldate, dit is de ultieme vorm van wreedheid.” Ook zei Asyran dat geen enkele militaire macht het recht heeft dergelijke agressie tegenover de vijand te tonen en dat het een schending is van het internationale recht.

Twitter heeft de video waarin de misdaden worden begaan inmiddels verwijderd. Op de Instagram-pagina van The Armenian Report staat dat het om de 36-jarige vrouw Anush Abetyan zou gaan. Acht maanden geleden besloot zij bij het leger te gaan. De vrouw laat drie kinderen van 16, 15 en 4 jaar oud na.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

11 gedachten over “Azerbeidzjaanse militairen verkrachten, martelen en doden Armeense soldate: “Ultieme vorm van wreedheid””

  1. In 1915-1916 hebben de Mohammedanen ervan geprofiteerd om minstens 2 miljoen Armeniërs te vermoorden. Nu de oorlog in Oekraïne de volle aandacht krijgt, wordt weer een stap gezet naar de uitroeiing van ongelovigen. Weereens zijn de Armeniërs het slachtoffer en het naieve Westen kijkt weg niet beseffende wat onze kleinkinderen te wachten staat.

  2. Over de islam mag absoluut niets negatiefs worden gezegd of geschreven, dus komt hun veelvuldige smeerlapperij niet in de MSM. In Afrika worden dagelijks Christenen vermoord door islamitische smeerlappen, maar in de EU wordt een debat hierover weggestemd door het links crapuul. Links en islam zijn twee handen op één buik. Socialist Hitler was trouwens ook een liefhebber van de islam en een bewonderaar van de profeet. Soort zoekt soort.

Plaats een reactie

Delen