INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Cultuuroorlog

Canadese school verdedigt kledij transgenderleraar: “Zouden ze een echte vrouw met zichtbare tepels laten lesgeven?”

Simon Segers

Het bestuur van de Oakville Trafalgar High School in Canada verdedigt een transgender leerkracht wiens voorkomen veel controverse losmaakt. “Genderidentiteit en genderexpressie zijn beschermd door de Ontario Human Rights Code”, aldus de school in een verklaring.

Kayla Lemieux zou ongeveer een jaar geleden gestart zijn met de transitie van man naar vrouw. Als leerkracht productietechnologie draagt zij enorme borstprotheses met een zichtbaar silhouet van de tepels. Studenten maakten foto’s en video’s van Lemieux en verspreidden die op sociale media, waar ze viraal gingen en veel negatieve reacties losmaakten. Zo vroeg een Twittergebruiker zich af of een echte vrouw als leerkracht zou mogen functioneren indien haar tepels zo duidelijk zichtbaar waren.

“Inclusieve omgeving voor alle studenten en medewerkers”

Ondertussen heeft de school gereageerd in een brief gericht aan de ouders van de leerlingen. De directie is zich bewust van de heersende discussie op sociale media, maar wil van de gelegenheid gebruik maken om te wijzen op de waarden van het onderwijsinstituut. “We zetten ons in voor het tot stand brengen en handhaven van een veilige, zorgzame, inclusieve, rechtvaardige en verwelkomende leer- en werkomgeving voor alle studenten en medewerkers”, schreef de school.

“Als een school binnen het Halton District School Board erkent Oakville Trafalgar High School de rechten van studenten, personeel, ouders/voogden en leden van de gemeenschap op een eerlijke behandeling zonder discriminatie op basis van genderidentiteit en genderexpressie. Genderidentiteit en genderexpressie zijn beschermd door de Ontario Human Rights Code.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

29 gedachten over “Canadese school verdedigt kledij transgenderleraar: “Zouden ze een echte vrouw met zichtbare tepels laten lesgeven?””

  1. Woke = communistisch = decadent = te zot voor woorden…
    Moet dit nu echt een voorbeeld zijn voor kinderen?
    Tis ver gekomen, de stoppen zijn allemaal los geslagen…
    Ze zijn rijp voor de psychiatrie…bwahh

  2. Het was 1 april van een bepaald jaar. In de krant stand dat ge bij het verlaten van een restaurant uw BTW-bonnetje moest kunnen tonen op straffe van boete. “HAHAHAHAHA” dacht ik, de beste sinds jaren. Maar het was geen aprilgrap, het was waar.

  3. woke zal zijn tijd duren zoals de hippies in 1968,het geld is op,de recessie wenkt en men zal de baas opnieuw respecteren,anders geen werk=geen eten.Alles komt goed,eerst een revolutie,zoals in Joegoslavië,.

  4. Eigenlijk gaat het niet over tepels maar over hoe walgelijk kan je zijn. Ik vind deze leraar geen rolmodel voor mijn kinderen. Wie dit oké vindt moet dringend hulp vragen. In dit land moeten we ons de vraag stellen of we niet beter terug traditionele scholen oprichten wars van het katholieke onderwijs, met leraren die terug gewaardeerd worden, met leerlingen die terug kennis worden bijgebracht in plaats van woke onzin. Maar hoe organiseer je dit? Islamscholen, Steinerscholen, Freinetscholen kunnen opgericht worden, waarom geen traditionele Vlaamse scholen weg van het islamisme, van het katholiek onderwijs en waar excelleren geen taboewoord is. Vlaamse regering werk aan de winkel. Vlamingen steun elk initiatief in de richting van een onderwijs dat terug onderwijs is in plaats van een oord van linkse indoctrinatie.

  5. Volgens mij is dit gewoon een actie om de waanzin van heel het woke gebeuren nog eens onder de aandacht te brengen. Ik bedoel maar, er is toch geen mens op deze planeet die zijn kind naar een klas zou sturen waar deze duidelijk gestoorde persoon les geeft?

Plaats een reactie

Delen