Gevangenis in Wortel - Photonews

Uncategorized

Cipiers van gevangenis in Hoogstraten houden 48 urenstaking: “Bedreigingen en fysieke agressie tegen personeel”

Belga Press Agency

Het personeel van de gevangenis van Wortel, een deelgemeente van het Antwerpse Hoogstraten, zal maandagochtend het werk voor 48 uur neerleggen. Dat meldt Robby De Kaey van ACOD Justitie vrijdag. De aanleiding voor de staking is een opstand van gedetineerden, die de cipiers maar nipt wisten te vermijden.

“Scheldtirades, bedreigingen en fysieke agressie ten aanzien van het personeel kunnen volgens ons nooit als normaal aanzien worden”, klinkt het bij de vakbond.

Met de staking vraagt het personeel om structurele oplossingen voor de overbevolking en straffeloosheid, die de inrichting zou teisteren. Bovendien willen de medewerkers hun medeleven betuigen aan de collega’s die fysieke en mentale gevolgen ondervinden van de agressie in de gevangenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Cipiers van gevangenis in Hoogstraten houden 48 urenstaking: “Bedreigingen en fysieke agressie tegen personeel””

  1. “Scheldtirades, bedreigingen en fysieke agressie ten aanzien van het personeel” (citaat).
    Een blaam voor een falend penitentiair overheidsbeleid (Vivaldi) en het liberaal politiek justitie model in België. Waarom werden, Vincent Van Quikenborne (minister van justitie) en Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) niet ter plaatse gespot? Waarom werden de Special Forces niet gevorderd om de cipiers bijstand te verlenen en de orde te herstellen? Welke sancties werden getroffen om de terroristen te straffen? Antwoord:”Omdat de gedetineerden beschermd worden door “rechten” waarvan cipiers (ambtenaren) in Vivaldi België niet kunnen genieten ! Ook in onderhavig domein geldt de macht van de misdaad syndicaten.

  2. Aan de vakbondsafgevaardigden: “Stem uiterst Rechts”, om hieraan perk en paal te stellen. Op de poco systeempartijen moeten jullie niet rekenen. Die kiezen, al jaren, de kant van het crapuul.

  3. Wat zijn de dieperliggende achtergronden die deze wantoestanden gecreëerd hebben en waarom worden ze gedoogd door de antidemocratische coalitie Vivaldi van de liberale premier Alexander De Croo en zijn liberale medeplichtige justitieminister Vincent van Quickenborne? Zijn deze wantoestanden ook mainstream in buitenland en hoe reageert de overheid in die landen daarop of is het plichtverzuim bij de Belgische overheid een typisch Belgisch politieke ziekte?

Plaats een reactie

Delen