Dalle niet mals voor Gert Verhulst: "Als het al lastig is om het n-woord niet te gebruiken, dan denk ik dat je een gemakkelijk leven hebt"

Benjamin Dalle. Photo News

Uncategorized

Dalle niet mals voor Gert Verhulst: “Als het al lastig is om het ‘n-woord’ niet te gebruiken, dan denk ik dat je een gemakkelijk leven hebt”

Anton Schelfaut

Minister van Media Benjamin Dalle (cd&v) heeft in een interview met HLN gereageerd op het herhaaldelijk gebruik van het ‘n-woord’ in ‘De tafel van vier’, het praatprogramma van Studio 100-baas Gert Verhulst. “Dat was een zeer ongelukkige passage”, vindt hij.

https://redactie.palnws.be/2022/09/de-bubbel-versus-gert-verhulst/

In de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ werd tijdens een discussie over woke herhaaldelijk het woord ‘neger’ gebruikt, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook mediaminister Benjamin Dalle noemt het een “zeer ongelukkige passage”. “Alles moet bespreekbaar zijn, maar het is niet nodig om doelbewust woorden te gebruiken die voor velen kwetsend zijn”, benadrukt hij. “Dat is niet van deze tijd. Als je met elkaar spreekt, dan hou je rekening met elkaars gevoelens.”

Gastheer Gert Verhulst krijgt van Dalle een veeg(je) uit de pan. “Ik vind het vreemd dat Verhulst zei dat het lastig is om het n-woord niet te mogen gebruiken. Als dat al lastig is, denk ik dat je een gemakkelijk leven hebt”, hekelt hij. “Ook hun aandeelhouder (Telenet) heeft intussen gezegd dat dit voor hen niet aanvaardbaar is. Hij heeft zich wel verontschuldigd, daarmee is de kous voor mij af. Je kunt het nieuwe programma niet afrekenen op één incident.”

F.C. De Kampioenen

Verder kan Dalle ook begrip opbrengen voor de keuze van de VRT om bepaalde afleveringen van F.C. De Kampioenen te schrappen. “Je kan ook duiding bij de uitzendingen geven, of ze totaal niet meer uitzenden omdat er al genoeg herhaald is”, meent hij. “Belangrijk is vooral dat de VRT helder en duidelijk communiceert over zulke beslissingen. Ik was op reis in Portugal toen ik hierover las. Het was een krant die daar toevallig op is gestoten. Vervolgens kwam er weinig uitleg vanuit de VRT. Dat was niet de beste aanpak.”

De mediaminister uit ook kritiek op de herhalingen bij de tv-zenders van de openbare omroep. “Begin jaren 90 heb ik heel veel naar F.C. De Kampioenen gekeken, en nadien ook naar de herhalingen. Maar nu is het wel al lang dat men bezig is met herhalingen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Dalle niet mals voor Gert Verhulst: “Als het al lastig is om het ‘n-woord’ niet te gebruiken, dan denk ik dat je een gemakkelijk leven hebt””

  1. Dalle weet precies niet dat er door dissidenten/ontgoochelden uit de pocowoko partijen juist veel verhalen over racisme,anti-semitisme,grensoverschrijdend gedrag…….naar buiten worden gebracht!? Tenzij hij dit onder de noemer van nestbevuiling plaatst!? Over de Kampioenen wil ik het volgende kwijt! Alles voormalig militair vind ik en waarschijnlijk duizenden van mijn (ex)-collega’s dat alle afleveringen waarin Xavier een (vuil) boeferke wordt genoemd worden geschrapt! Is dit niet identiek hetzelfde zoals Dalle het n-woord een ongelukkige passage vindt!?

  2. Malle dalle huilt met de wolven mee in het woke bos. Met een neger een afrikaan bedoelen is niks mis mee. Enkel diegenen die zich daar mee gekwetst voelen(een kwetsuur is lichamelijk en niet geestelijk, maar ja) zijn aandachtstrekkers en moeten zich maar laten opnemen in psychiatrie. Dan kunnen ze in groep’tien kleine negers’zingen totdat ze zich niet meer ‘gekwetst’ voelen, sukkelaars.

  3. Die uit de bende gatlikkers opgeviste mini-ster van media zou er beter aan doen zich eens af te vragen waarom mensen als dhr. Verhulst het staatsgesponsorde mediahuis verlaten om zelf, met alle risico’s vandien, iets op te richten. Iemand die zijn pluchen zeteltje te danken heeft aan zijn bereidheid principes naast zich neer te leggen heeft met zijn mening niet het minste impact op de nadenkende medeburger, die duidelijk de ivoren toren-mentaliteit kan onderscheiden van (eventuele) gemaakte vergissingen.

  4. de wereld mag nu op zijn gaan staan,een neger blijft een neger en iedereen weet dat dit een zwarte is.Maar een Westvlaming of een andere Vlaming voor “zwarte”verwijten,dat mag dan weer wel,en die meeste “zwarte”zijn jaren na WO II geboren.Dalletje,dalletje,hoe ben je minister geraakt van media of zou je mooi vrouwtje daar voor iets tussen zitten.

  5. Gemakkelijk toch, we vervangen neger gewoonweg door KANKERBELG en het is opgelost en legaal want sinds verleden week twee makakken een jongen aftroefden met de woorden kankerbelg reageert niemand van de pocowoko.

  6. Mr Dalle, als er in een programma over de oorlog in Oekraïne het woord Poetin valt, is het ook vernederend voor hem want hij vindt het een “militaire operatie”, kortom het programma ging over het woord woke en specifiek “neger” en dus werd het meerdere maal gebruikt. Als iemand zich daarbij slecht voelt tot daar toe, want een “dikke” wordt ook “dikke” genoemd, een “bultenaar” ook “bulte”, een “slechthorende” “dove”, en zo verder. Als we alle woorden die iemand kwetsen moeten verwijderen uit het taalgebruik wordt het wel heel erg eng. Bovendien welke autoriteit het het wettelijk gezag het woord te bannen? Wie heeft dat beslist? Is er een rechtsbasis? Bij mijn weten niet en mag het gebruikt worden, zoals alle andere ook al kwetsen die sommigen, er is nog steeds vrije meningsuiting. Bovendien waar was u toen de VRT Fien Germijns 2 VB politici ontmenselijkte? Waarom geen woord daarover? Uw 2 maten en 2 gewichten zorgen alleen voor verdere ontwrichting van de samenleving en olie op het vuur. Neger is voor mij en vele miljoenen Vlamingen geen racistisch woord, het duidt gewoon een zwarte medemens aan, en als u en de woke daar iets achter zoeken, heeft u een probleem, niet wij. Zorg eerst dat uw VRT politiek neutraal wordt.

  7. Is Van Dalle conséquent en gaat hij het r-woord en het f-woord ook mijden? Zoals in “als je met elkaar spreekt, dan hou je rekening met elkaars gevoelens”. Men wil tegenwoordig te veel controle over andermans woorden. Ik vind het onkies om je taboes op te leggen aan anderen. Dat getuigt van weinig respect voor die andere.

Plaats een reactie

Delen