"Ding-Dong! The Witch Is Dead": communistisch café viert overlijden van Queen Elizabeth met Ierse folkavond in Gent

Café Molotov in Gent. Google Maps

Uncategorized

“Ding-Dong! The Witch Is Dead”: communistisch café in Gent viert overlijden van Queen Elizabeth

Anton Schelfaut

Café Molotov, een communistisch café in Gent, viert op vrijdag 16 september het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II met een Ierse folkavond. Op die manier willen de organisatoren het koloniale verleden van het Verenigd Koninkrijk aan de kaak stellen.

https://redactie.palnws.be/2022/09/discussie-over-brits-kolonialisme-laait-op-na-overlijden-queen-elizabeth-ll/

De dood van de langst regerende Britse monarch, Elizabeth II, maakt wereldwijd heel wat reacties los. Terwijl velen hun steun betuigen, grijpen anderen haar overlijden aan om een discussie op gang te brengen over het koloniale verleden van het Verenigd Koninkrijk.

Ook de uitbaters van Café Molotov in Gent steken hun vreugde over het overlijden van de Queen niet onder stoelen of banken. “Het nieuws dat de Queen overleden is, kwam ook ons ter ore. Vandaar dat we graag een feest organiseren!”, kondigen ze trots aan op hun Facebookpagina.

De naam van het feest luidt “Ding-Dong! The Witch Is Dead!”, een lied uit de film The Wizard of Oz (1939). In de nasleep van de dood van voormalig premier Margaret Thatcher stond het lied in 2013 een tijdlang op de tweede plaats in de Britse hitlijst.

“Parasiet”

In de beschrijving van het evenement wordt de Britse monarch omschreven als “een parasiet die veel te grote sommen geld stal van de belastingen die de Britse inwoners betaalden”. Vooral het koloniale verleden van het Verenigd Koninkrijk is voor de organisatoren een doorn in het oog. Zo zou de Queen wereldwijd mensen hebben onderdrukt. “Jaren leefden zij en haar familie schaamteloos op rijkdom gestolen uit slavernij en kolonialisme”, klinkt het.

https://twitter.com/_Kyle_98/status/1568894144042385408

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over ““Ding-Dong! The Witch Is Dead”: communistisch café in Gent viert overlijden van Queen Elizabeth”

  1. Ierse folk is meestal goed en meeslepend. Kings en queens zijn inderdaad parasieten. De Engelse smeerlapperijen in Ierland overtreffen waarschijnlijk die in andere koloniën. Een paar commies in een achterbuurtkroegje zijn marginaal en op zichzelf het vermelden niet waard – wat is me dat…

  2. Bijna ontploft van woede. Wat is dat voor een ultra-links-radicaal gemeentebestuur in het steeds communistischer wordende stad Gent – je zult er maar wonen – om dit toe te laten? Waar is de S.A.S. als je ze nodig hebt?

  3. “In de tijd dat de dieren nog spraken” waren er koningen, koninginnen, prinsen, princesse boontjes, feeën, heksen, reuzen, draken, kabouters, eenhoorns etc. Nu zijn er democratisch verkozen Presidenten in natiestaten die niet geklemd bleven steken in de Duistere Middeleeuwen;

Plaats een reactie

Delen