Foto: Shutterstock

Uncategorized

Duitse regering schort militaire missie in Mali op

Belga Press Agency

Duitsland heeft deelname aan de vredesmissie in Mali zaterdag opnieuw opgeschort omdat het geen toestemming krijgt vluchten boven het land uit te voeren. De Malinese regering heeft volgens een woordvoerder van het Duitse leger geweigerd bepaalde vliegrechten voor het faciliteren van de troepen, die tot halverwege september waren verleend, te verlengen.

Het is niet voor het eerst dat de Duitsers hun missie stilleggen. In augustus werden vanwege een soortgelijk geschil over het luchtruim transportvluchten en verkenningsoperaties stopgezet. Begin vorige week werden die hervat nadat de Malinezen alsnog het luchtruim vrijgaven. Er zijn momenteel ruim duizend Duitse soldaten aanwezig in Mali. De meeste bevinden zich in het noorden van het land.

Jihadisten

De VN-missie Minusma probeert sinds 2013 jihadisten in Mali te bestrijden. Mali, dat ongeveer 20 miljoen inwoners telt, heeft sinds 2012 drie militaire staatsgrepen gekend en wordt als uiterst onstabiel beschouwd.

Sinds de meest recente staatsgreep in mei 2021 wordt het land geleid door een militaire overgangsregering die nauwe betrekkingen onderhoudt met Rusland. Zo is de paramilitaire Wagnergroep aanwezig in het land, volgens Bamako weliswaar enkel voor militaire opleidingen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/junta-in-mali-stelt-terugkeer-naar-democratie-met-twee-jaar-uit/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Duitse regering schort militaire missie in Mali op”

  1. Vredesmissie in Mali (sic). Eufemisme voor neokoloniale oorlogen. Kijk eens aan, zelfs het Duitse leger is opnieuw aan zet. De Belgische generaal Emiel Janssens had het in 1960, bij de onafhankelijkheid al voorspeld: “Avant indépendance = Après indépendance”. De soevereiniteit van Zwart Afrika is fake. De USA/EU manipuleren de VN om hun belangen in Afrika te vrijwaren. Het kolonialisme is terug van nooit weggeweest.

  2. We hebben ons in Afrika niet te moeien. Afrika moet zijn problemen zelf oplossen en dat houdt niet in dat we heel Afrika naar het Europese continent moeten overzetten. Push backs zouden al heel helend werken voor Afrika. Uiteindelijk zal men beseffen dat de oplossing enkel van de Afrikanen afkomstig kan zijn. Volgens mij zijn Afrikanen daar best toe in staat, het Westen loopt enkel in de weg.

Plaats een reactie

Delen