Raad voor Vreemdelingenbetwistingen wijst beroep van islamitische haatprediker tegen uitzetting af

Twitter

Uncategorized

Europees aanhoudingsbevel tegen (waarschijnlijk) naar België gevluchte haatprediker

Carl Deconinck

Een Franse onderzoeksrechter in Valenciennes heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de omstreden imam Hassan Iquioussen. Dinsdag bekrachtigde de Raad van State de beslissing om hem Frankrijk uit te zetten, maar sindsdien is hij op de vlucht. De kans is groot dat hij intussen in België zit.

De man wordt ervan beschuldigd antisemitische, xenofobe, homofobe en vrouwonvriendelijke opmerkingen te hebben gemaakt. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin had begin juli om zijn uitzetting gevraagd. Een rechtbank in Parijs verhinderde dit echter, “omdat het zijn privéleven te veel zou verstoren.” De Raad van State gaf de minister echter gelijk.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/08/franse-raad-van-state-bekrachtigt-uitzetting-van-radicale-imam-hassan-iquioussen/

Na de uitspraak van de Raad van State dook Iquioussen onmiddellijk onder. De Franse overheid weet niet waar hij is. Als hij in Frankrijk zit, kunnen ze hem het land uitzetten, maar indien hij in België zit, heeft hij zich in feite zelf verwijderd van het Franse grondgebied. Dat zou juridisch wel eens moeilijk kunnen worden. Minister Darmanin sprak donderdag op CNEWS over de vlucht en daar reageerde hij positief over de ontwikkelingen: “Radicaal islamisme is op de vlucht, en dit is een zeer goede zaak.” Zijn land van herkomst, Marokko zelf lijkt ook niet te happig om de haatprediker te ontvangen, want het land trok recent zijn consulaire pas in.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/islamitische-haatprediker-zou-naar-belgie-zijn-gevlucht/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Europees aanhoudingsbevel tegen (waarschijnlijk) naar België gevluchte haatprediker”

  1. Als ze hem willen vinden…Molenbeek, de lijst van sociale woningen, de ocmw’s…zo zul je hem snel terug vinden, maar als de politie van de lokale burgemeester zal toelating krijgen hem op te pakken, dat is een ander verhaal.

  2. In Frankrijk zijn ze wakker geworden. Geweld gepleegd door vreemdelingen leidt er in vele gevallen tot uitwijzing uit hun sociale woning en de media berichten zonder schroom wat ze elke dag uitrichten. In België mag je er geen kwaad woord over zeggen of je wordt uitgescholden voor racist en dat weet de imam ook.

  3. Als deze man een haatprediker genoemd word is hij zeer welkom in Mechelen bij SSomers want hij subsidieert de islam die oproept in koran 2/24 om de ongelovigen te doden dus laat ze allemaal maar naar Mechelen komen, SSomers gaat de terroristen zelf ophalen in afghanistan.

Plaats een reactie

Delen