Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Cultuuroorlog

Filmcomponist ‘gecanceld’ wegens steun voor J.K. Rowling

Simon Segers

De Britse filmcomponist Christian Henson moet van zijn eigen bedrijf “een pauze inlassen” nadat hij op Twitter zijn steun uitsprak voor auteur J.K. Rowling. Zij is sinds enkele jaren het doelwit van een haatcampagne wegens aantijgingen van transfobie.

Henson plaatste maandag een bericht op Twitter waarin hij een video deelde van de Ierse auteur Graham Linehan omtrent de zogenaamde transfobie van Rowling. Linehan klaagt in de beelden de cancelcultuur aan en argumenteert dat vele aanhangers van Rowlings standpunten schrik hebben om zich publiek uit te spreken. Het bericht ontaardde in een vurige discussie waarna Henson uiteindelijk zijn account deactiveerde.

Reputatieschade beperken

Verschillende extremistische Twittergebruikers riepen op tot een boycot van Spitfire Audio, waarvan de componist een medeoprichter is. Gedelegeerd bestuurder Will Evans probeerde dan ook snel om de schade aan de reputatie van zijn bedrijf te beperken.

“De tweet van Christian heeft pijn veroorzaakt in onze gemeenschap”, reageerde hij op Twitter. “Het is begrijpelijk dat deze pijn een negatieve weerklank heeft op Spitfire Audio, zijn medewerkers en zijn werknemers. Ik betreur dit ten zeerste; wij hebben hard gewerkt om een baken voor de industrie te zijn en wij hebben de verantwoordelijkheid om het beter te doen.”

Pauze inlassen

“De standpunten van Christian zijn de zijne en als bedrijf verbinden wij ons ertoe om een inclusieve omgeving voor onze werknemers, medewerkers en klanten op te bouwen”, staat verder nog te lezen in de boodschap van de CEO. “Christian gaat een pauze inlassen zodat we kunnen reflecteren over hoe we verder moeten, en in de tussentijd bied ik u mijn verontschuldigingen aan namens Spitfire Audio.”

Christian Henson werkte in het verleden als componist voor vele films en televisieprogramma’s, waaronder Poirot en Top Gear. Samen met collega-componist Paul Thomson richtte hij in 2007 Spitfire Audio op. Dit bedrijf specialiseert zich in virtuele instrumenten voor muziekproducenten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Filmcomponist ‘gecanceld’ wegens steun voor J.K. Rowling”

  1. Men moet aan woke de totale oorlog verklaren. Dit eist moed, die echt nodig is wil men niet ten onder gaan in de woke-dictatuur.
    Beschouw pocowoko’s als creaturen met hersenlege schedels die geen risico op beterschap meer lopen.

  2. Waarom komt hier geen massaal protest van rechts tegen? Waarom “cancelen” wij niet al deze woke terroristen? Hoe kan een minderheid ons zo haar wil blijven opleggen? Onbegrijpelijk…

Plaats een reactie

Delen