De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Cultuuroorlog

Hongarije misnoegd over kussende meisjes in animatieserie Netflix

Simon Segers

De Hongaarse regering wil een onderzoek laten uitvoeren naar Jurassic World: Camp Cretaceous, een animatieserie van Netflix. Aanleiding is een scène waarin twee vrouwelijke personages elkaar kussen. Dit is in strijd met een wet die de vertoning van lgbt-figuren op televisie verbiedt.

Concreet vindt de Hongaarse mediatoezichthouder dat de streamingdienst een te lage minimumleeftijd heeft gekozen voor de serie. Momenteel staat het kijkadvies op 7 jaar en ouder, maar dat zou volgens de toezichthouder 12 jaar moeten zijn. De Europese hoofdzetel van Netflix bevindt zich in Amsterdam en valt om die reden onder het beheer van het Nederlands Commissariaat van de Media (CvdM). Hongarije wil daarom een onderzoek instellen dat moet oordelen of de minimumleeftijd omhoog moet. Zij argumenteren dat dit reeds het geval is in Groot-Brittannië, waar de reeks het label 12+ heeft ontvangen.

Ongeschikte boodschap

Verschillende kijkers zouden klacht hebben ingediend bij de Hongaarse toezichthouder. Ondertussen staat ook een petitie online, die gericht is aan Reed Hastings, een van de topmannen van Netflix. “Niet alleen nemen ze genoegen met de lesbische kusscène, maar vervolgens gebruiken ze de scène om de lesbische relatie van twee tieners bij hun vrienden en familie te valideren. Niet het soort boodschappen dat geschikt is voor 7-jarigen, wat de leeftijd is die u aanbeveelt voor de serie. En het is zeker niet het soort boodschappen dat ik voor mijn kinderen wil”, luidt de boodschap aan Hastings. De petitie is ondertussen bijna 180.000 keer ondertekend.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/06/hongarije-keurt-wet-goed-die-promotie-voor-holebi-en-transgenders/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Hongarije misnoegd over kussende meisjes in animatieserie Netflix”

Plaats een reactie

Delen