Foto: Shutterstock

Uncategorized

Hongarije organiseert bevraging over sancties tegen Rusland

Belga Press Agency

Hongarije zal een volksbevraging organiseren over de Europese sancties tegen Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne. Dat zei premier Viktor Orban maandag in het parlement. Intussen bereidt de Europese Commissie een achtste sanctiepakket voor. Hongarije is al langer kritisch over de Europese sancties.

https://redactie.palnws.be/2022/09/europese-commissie-wil-65-procent-van-eu-fondsen-aan-hongarije-opschorten/

“De sancties zijn niet democratisch besloten, maar Brusselse bureaucraten en de Europese elite hebben erover beslist”, zei Orban. “Hoewel de Europese burgers er de prijs voor betalen, heeft men ze niks gevraagd.” De Hongaarse premier gaat al maandenlang tekeer tegen de sancties die de Europese Unie oplegt tegen Moskou na de invasie van Rusland in Oekraïne. Nochtans keurde Hongarije binnen de Europese ministerraad – die unaniem moet beslissen – de sanctiepakketten wel steeds goed, onder druk van Europa. Voor een olie-embargo dat in december ingaat, bedong Orban wel een uitzondering.

Geen juridische waarde

Om zijn beleid te laten bekrachtigen zoekt Orban regelmatig zijn toevlucht tot zogenaamde “nationale consultaties”, zoals bij het inperken van het asielrecht. De volksbevragingen hebben evenwel geen juridische waarde.

Orban zei vorige week al dat de Europese Unie haar sancties tegen Rusland nog voor het einde van het jaar zou moeten afschaffen. Ze doen de Europese economie namelijk meer pijn dan de Russische, zei hij. Maar de EU gaat intussen de andere richting uit: naar aanleiding van de aangekondigde Russische mobilisatie, de nieuwe dreiging met de inzet van kernwapens en de organisatie van aanhechtingsreferenda in Oekraïne wordt een achtste sanctiepakket voorbereid.

De nieuwe maatregelen zouden onder meer een verbod op de invoer van bepaalde Russische civiele technologie kunnen inhouden, maar mogelijk ook op die van Russische diamant. Het was maandag nog niet duidelijk wanneer de Commissie het nieuwe pakket zal voorstellen. Eerst was sprake van overmorgen/woensdag, maar volgens een Europese diplomaat is die timing wellicht moeilijk haalbaar.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/von-der-leyen-waarschuwt-italie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Hongarije organiseert bevraging over sancties tegen Rusland”

  1. Volksbevraging alleen mogelijk in een democratie. In casu Hongarije. Dus niet in België en Vlaanderen waar het land bestuurd wordt door de particratie. Een collectief van tirannieke partijvoorzitters die zich gedragen als koningen uit het Ancien Régime.

  2. Volksbevragingen. Wanneer ik mij onze Europese ‘vertegenwoordiging’ verbeeld, dan denk ik dat zij dat begrip ergens situeert extreem-rechts van het midden. Als iets slechts, gevaarlijk, potentieel gewelddadig en absoluut taboe. Iets wat kost wat kost moet vermeden en genegeerd worden.

  3. Het is dankzij die klootzakken van het eu dictatoriaat dat de bevolking hier in de stront zit. Onmiddellijk alle maatregelen opschorten. Oekraïne hoort niet bij europa en is een ver van mijn bed show, ze oogsten wat ze gezaaid hebben.

  4. Een plebisciet is DE hoogmis van de Democratie daarom dat in ons land een volksraadpleging op federaal niveau ongrondwettelijk zou zijn, omdat we in een tricolore democratische farce natiestaat leven !

  5. ik zou die sancties nog strenger maken,.Alleen nog oekr.invoeren en onderhouden en geen 6 miljard steun aan zelensky geven maar 15 miljard per maand geven.En de dag wanneer er een groene op de mestvaal staat naast hete ursula tevreden neer kijken op hetgene ze gerealiseerd hebben.Een beetje verder staat ene Poetin te glunderen op een berg roebels samen met zijn Chinese vriend.Hete ursula en stomme franz hebben hun slag gehaald.

Plaats een reactie

Delen