Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Uncategorized

Jean-Marie Dedecker hekelt “chronisch gebrek aan waterbeleid”

Wannes Neukermans

“Door lekken in de 62.341 km lange Vlaamse waterleidingen verdwijnt er dagelijks zo’n 167 miljoen liter zuiver water terug in de bodem”, schrijft Kamerlid Jean-Marie Dedecker in een opiniestuk in Knack. “Zolang onze waterboeren twee kuub drinkwater per persoon verkwanselen voel ik geen behoefte om in mijn douche te plassen om spoelwater te besparen.”

Er wordt geschat dat twintig procent van onze rioleringen lek is en jaarlijks verdwijnen er miljarden liters drinkwater in de bodem. Toch zou vooral de gewone burger op water moeten besparen. Onbegrijpelijk, vindt Dedecker. “De prijs voor drinkwater is de laatste twintig jaar nochtans vervier-tot verzesvoudigd, maar maak onze intercommunales verantwoordelijk voor de Sahara en er is binnen de kortste keren zand te kort.”

Voor Groen, de partij van de poen, is-net als voor energie-het water dat we niet verbruiken de beste oplossing, en voor de rest moeten we ons maar blauw betalen”, aldus Dedecker. Zolang onze waterboeren twee kuub drinkwater per persoon verkwanselen voel ik geen behoefte om in mijn douche te plassen om spoelwater te besparen.”, besluit hij.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/vlaams-overheidsbedrijf-loosde-uranium-en-kobalt-in-de-schelde/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Jean-Marie Dedecker hekelt “chronisch gebrek aan waterbeleid””

  1. Mr Dedecker, kan je de Afspraak niet overtuigen om ons manneke van Gent en onze Sjarel van het Aalsterse uit te nodigen om te praten over onze Europese waarden?

    Moeten de EU-burgers opdraaien voor de vocabulaire van die zjekers?

    Moet Zelensky aan de macht blijven?

Plaats een reactie

Delen