Mahdi verzet zich tegen pleidooi van Vandenbroucke voor sterkere overheid: "Poetin zal het daar helemaal mee eens zijn"

Frank Vandenbroucke. Photo News

Uncategorized

Mahdi verzet zich tegen pleidooi van Vandenbroucke voor sterkere overheid: “Poetin zal het daar helemaal mee eens zijn”

Anton Schelfaut

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft zich op Twitter verzet tegen een sterkere overheid, zoals in een interview met De Standaard werd bepleit door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). “Onze etatiseringsdrang heeft al voldoende problemen veroorzaakt”, oordeelt Mahdi.

In een interview met De Standaard liet minister Frank Vandenbroucke zijn licht schijnen over de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis in eigen land. “Hoe dan ook gaan we als samenleving onder zware druk komen te staan”, erkende hij. “Maar we moeten goed beseffen wie onze vijand is, en die zit niet in eigen land.”

“Ons antwoord op dictators zijn sterke regeringen en sterke democratische welvaartsstaten”, vervolgde hij. “Misschien beseffen meer mensen nu dat we sterkere overheden en meer solidariteit nodig hebben opdat mensen hun energiefacturen nog kunnen betalen. Die solidariteit is het enige antwoord op Poetin.”

Etatiseringsdrang

Die uitspraken schoten echter in het verkeerde keelgat bij cd&v-voorzitter Sammy Mahdi. “Poetin zal het daar helemaal mee eens zijn”, reageerde hij op Twitter. “Laat het alstublieft zijn. Onze etatiseringsdrang heeft al voldoende problemen veroorzaakt. Minder overheidsbemoeienis en meer actief burgerschap, dat moet het antwoord zijn.”

Verder beloofde Mahdi dat zijn partij het personalisme nog sterker zal omarmen. “Geloven in wat mensen kunnen, in de verantwoordelijkheid die we hebben tegenover elkaar”, besloot hij. “Strijden voor een sterke, warme en solidaire gemeenschap en tegen een allesbepalende overheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Mahdi verzet zich tegen pleidooi van Vandenbroucke voor sterkere overheid: “Poetin zal het daar helemaal mee eens zijn””

  1. “Maar we moeten goed beseffen wie onze vijand is, en die zit niet in eigen land.” dixit volkscommissaris Frank Vandenbroucke (kaviaar-socialist). Helaas Frankie moet ik u tegenspreken. De volksvijand zit wel degelijk in ons land, namelijk in de Wetstraat bij de Vivaldi criminelen die de afschaffing van onze privacy (at home) handhaven. Toegegeven de peetvader van het huidige ontspoorde veiligheidsbeleid was de vroegere sinistere (N-VA-Stasi) minister van Binnenlandse Zaken. Blijkbaar zijn voor hem alle landgenoten, anti-liberalen, potentiële terroristen en dienen ze tot in hun slaapkamer afgeluisterd en gefilmd te worden. Terloops, in “de klopjacht” zondagavond om 19u55 krijgt de kijker een inside beeld over de statiemethoden gebruikt in Vlaanderen. Althans blijkt in dat milieu de moeilijkheid om een onderscheid te maken tussen een verdachte en een dader. Of zoals de inquisitie in de middeleeuwen placht te zeggen:” Dood ze allen, God zal de rechtvaardigen wel herkennen”.

Plaats een reactie

Delen