Gert Verhulst onder vuur na discussie over woke: "Mening witte heteroman is niet van belang"

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts. Schermafbeelding: Play4

Cultuuroorlog

Gert Verhulst onder vuur na discussie over woke: “Mening witte heteroman is niet van belang”

Simon Segers

De Nederlandse cabaretier Marc-Marie Huijbregts was dinsdagavond te gast in De Tafel van Vier, het nieuwe praatprogramma van Gert Verhulst op Play4. Tijdens de allereerste aflevering op maandag viel tijdens een discussie over woke-discours regelmatig het woord ‘neger’. De cabaretier vindt dat de opinie van “witte heteromannen” over de eventuele racistische lading van dergelijke woorden niet van belang is.

Verhulst vroeg wat hij vond van de eerste aflevering. “Ik vond het jammer dat ik er gisteren niet was”, antwoordde Huijbregts. “Woke was vroeger nogal een besmet woord, maar ik vind zowel woke als politieke correctheid goed. Waarom zou iemand politiek incorrect willen zijn? Ik was er gisteren graag geweest om te zeggen dat als jij geen probleem hebt met een woord… maar jij bent een witte heteroman, we hebben er eigenlijk geen boodschap aan als jij dat allemaal moeilijk vindt. Het lijkt me ook goed voor de mensen thuis dat iemand Gert eens bij de arm neemt en zegt ‘nu is het afgelopen’, dus nu is het afgelopen.”

“Het spijt ons”

De presentator vroeg vervolgens of de blanke heteroman dan maar weg moest. “Niet weg met de blanke heteroman, maar deze moet zich wel realiseren dat indien hij iets niet racistisch vindt, dat eigenlijk allemaal niet uitmaakt.” Verhulst verontschuldigde zich uiteindelijk voor de discussie in de voorgaande aflevering. “Als we mensen gekwetst hebben, dit was helemaal niet de bedoeling. We hebben vele reacties gekregen, dus het spijt ons.”

Al deze heisa is ook opiniemaker Dyab Abou Jahjah niet ontgaan. Hij klaagde op Twitter het gebruik van het woord ‘wit’ aan om blanke mensen te omschrijven.“‘Witte hetero mannen’ in Vlaanderen voelen zich niet op hun gemak wanneer ze ‘wit’ genoemd worden. De mening van ‘niet-wit’ of ‘niet-hetero’ of ‘niet-man’ hierin is van geen enkel belang. We moeten respect tonen en hen gewoon blank noemen”, aldus Abou Jahjah.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/moeten-ook-afleveringen-van-samson-en-gert-gecanceld-worden-woke-expert-zou-vandaag-de-dag-niet-meer-gemaakt-worden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

25 gedachten over “Gert Verhulst onder vuur na discussie over woke: “Mening witte heteroman is niet van belang””

  1. Abou Jahjah heeft meer inzicht en verstand dan de hele meute samen. Die Nederlandse cabaretier was mij volkomen onbekend en dit vind ik echt geen lacune in mijn culturele bagage, integendeel.
    De presentator hoeft zich niet te verontschuldigen tegenover hen, die hij ‘zou’ gekwetst hebben. Die woke-bleiters zijn en blijven een marginale minderheid, weliswaar met een grote bek (en heel lange tenen).
    Een normaal mens hoort er intens plezier aan te beleven als hij op die tenen trapt (“goe terten” zouden ze in Gent zeggen).

  2. Laat u niet wijsmaken dat de notie “neger” racistisch zou zijn omdat PoCo-geïndoctrineerde gazettenpraat schrijvelaars dat zouden beweren. De loze bewering is niet geschraagd door enigerlei jurisprudentie ter zake !

  3. Het gaat met die “Aan tafel met Vier” na de eerste aflevering al de verkeerde kant op. Dhr. Verhulst begint zich al te verontschuldigen voor taalgebruik dat decennia lang in Vlaanderen ingeburgerd is. En laat zich dan nog eens terecht wijzen door een Nederlander die niet beseft dat hij deel uitmaakt van een minderheid en dus in feite niks te eisen heeft. En ik die dacht dat je in deze talkshow je onverbloemde mening eens zou kunnen zeggen … Net zo’n opgezet stuk theater als wat je te zien krijgt op VRT waar ze “live” uitzenden en als je de ondertiteling inschakelt al weet wat er gezegd gaat worden, voor het ook maar uitgesproken is. Wie denken ze met zo’n idiote programma’s te kunnen belazeren, misschien mensen die nog idioter zijn dan zijzelf ? Als eerste “vaste” gaste Margriet Hermans die in niets anders meer slaagt dan zichzelf belachelijk te maken door wat zij uitkraamt. Zou beter haar mond houden en enkel “mooi wezen.” Tweede vaste gast die Nederlander die als enige prestatie zijn homo-zijn kan voorleggen. Wat gaat het vanavond worden ? Dan nog liever een gecancelde-episode van De Kampioenen op YouTube, zeker ?
    Wanneer op dat medium een filosoof als Johan Sanctorum die met zo’n bende de vloer aanveegt? Geniet er hier van: https://sanctorumblog.wordpress.com/

  4. Het enige wat de woke lgbt-azerty-querty bereikt is dat ze veel vijanden maakt.
    Mijn begrip voor homo’s en lesbiennes is omgeslagen naar minachting, en ik zal hen per vandaag bestrijden waar mogelijl

  5. “De Tafel van Vier”. Aangekondigd als talkshow waarin men onverbloemd zijn mening kan zeggen. Neen dus. In de plaats hiervan een totale afgang. Ik had niets anders verwacht en heb dus niet gekeken. Afwezigen hadden gelijk. Maar bij de eerste tegenwind de witte (sic) vlag hijsen is straf zelfs voor een Vlaamse presentator. Blijkbaar beseft men niet dat de huidige georkestreerde stigma’s tegen blanke hetero’s doen denken aan de onzalige jaren dertig toen in het Derde rijk joden het moesten ontgelden.

  6. is dat een nieuw programma en op welke zender?marietje is geboren met een piemeltje ipv een vagina,zij kan er niets aan doen.Dat zij eens naar de negers op bezoek gaat ,ze zal van een gesneden reis terugkomen.Naast woke wil ik een nieuw woord invoeren”wop” wippen,ontbijten,pleite(pleiten=wegwezen)vanaf nu ben ik een woper

  7. Wat komt die arrogante Kaaskopse endeldarm speleoloog hier een beetje denigrerend doen over ons, blanke hetero mannen, die hij bovendien als vernederend als vermeend “wit” catalogeert net of we zouden allemaal bleke albino of sneeuwman zijn gvd ?

Plaats een reactie

Delen